Focaccia pufoasa cu rosii cherry si usturoi

de Tabita _ in Piine, 20 Mai 2020 | 297 vizualizari

 

De mult timp vroiam sa incerc asa o reteta. Dar mi se parea dificila.
Initial cand am vazut reteta, am considerat-o o simpla reteta de paine.
Nu ma asteptam la asa un frumos rezultat.
Noua ne-a placut mult. 
Va recomand sa incercati si voi reteta. 
Inspiratie: https://youtu.be/LtjWshvGats
"Aluaturi de casa"

 

INGREDIENTE

  • 375 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • 7 g drojdie uscata
  • 400 - 500 g faina
  • 1 lingurita sare
  • rosii cherry cu codita
  • 2 catei usturoi
  • ulei masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia pufoasa cu rosii cherry si usturoi:

Intr-un bol incapator se pune apa calduta.

Se adauga zaharul. Se amesteca pana se dizolva.

Se adauga drojdia uscata. Se amesteca usor. Se acopera vasul cu un prosop si se lasa 10 minute la loc cald.

Se adauga faina treptat. (Eu am folosit o faina mai fina si a fost nevoie sa adaug mai multa faina.)

Se adauga si sarea peste faina.

Se amesteca bine si se framanta putin cu mana.

Se formeaza o bila si se aseaza intr-o tava rotunda tapetata cu unt si faina.

Se unge cu ulei de masline pe deasupra.

Se acopera tava cu un prosop sau cu o folie alimentara si se lasa minim 30 de minute sa creasca la loc cald, ferit de curenti.

Se scoate prosopul sau folia de pe tava.

Se aseaza rosiile cherry apasand usor.

Se curata usturoiul. Se rad cateii de usturoi si se amesteca cu 3 linguri de ulei de masline.

Se unge pe deasupra.

Se da la cuptor 30 min la 180 °C.

Dupa 15-20 min am acoperit cu o hartie de copt si am mai lasat 10 minute.

Se scoate din cuptor.

Dupa ce se racoreste putin, se scoate din forma si se portioneaza.

TIPS-URI

1

Eu am avut rosii cherry micute. Am pus 19.

2

Daca aveti mai mari puteti pune mai putine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia pufoasa cu rosii cherry si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Tabita _ 1

21.05.2020, 23:16

Rahela

Gherca Daniela 1

23.05.2020, 09:12

Tabita _ 1

23.05.2020, 10:01

Daniela

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6412 puncte

mihaelar63

6404 puncte

Constelatialeu

6275 puncte

Panacris

6179 puncte

Ancutsa

5290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Painici italiene (Ciabatta)