Paine cu malai

de mihaelar63 in Piine, 11 Mai 2020 | 190 vizualizari

 

 Am mai preparat eu paine cu malai dar de data aceasta am respectat o retete a ungureasca .  Am preparat o paine rotunda si una dreptunghiulara .Am  testat vechea  idee ca din acelasi alut iese painea cu alt gust daca au forma diferita . Este adevarat . Eu o prefer pe cea dreptunghiulara pentru ca se poate taia usor si  se obtin felii mai mici .
,, aluaturi de casa "

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba tip 650
  • 250 gr aluat de la painea anterioara[pastrat 3 zile in frigider in borcan cu capac ]
  • 150 gr faina malai
  • 40 gr fulgi porumb
  • 350 ml iaurt
  • 100 ml lapte
  • 40 ml ulei porumb
  • 10 gr drojdie uscata
  • 10 gr sare
  • 10 gr zahar
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu malai:


  1. Aluatul de la painea anterioara ,ulei, laptele si iaurtul se scot din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei .

  2. Acestea se amesteca cu drojdie uscata , zahar si 2 linguri de faina .

  3. Dupa 15 minute veti observa ca s-a activat drojdia si a inceput procesul de dospire .

  4. Eu am folosit pentru framntare si dospire , masina de paine.

  5. Se introduc in cuva restul ingredientelor uscate [ faina , faina de malai , fulgi si sare ].

  6. Dupa aproximativ o ora , aluatul si-a dublat sau aproape triplat volumul .

  7. Se scoate aluatu din cuva si se framanta usor ,pentru a iesi golurile de aer .

  8. Am pus o parte din aluat in forma dreptunghiulara iar din ceialalta parte am format o paiine rotunda .

  9. Mi-ar fi placut sa am vase speciale pentru dospit tip bannetone .

  10. Faceti taieturi cu un cutit ascutit in partea superioara a aluatului [ sau imprimati model] .

  11. Presarati faina de malai pe deasupra , pentru aspect .

  12. Am mai lasat painea la dospit 30 minute la cuptorul incalzit la 60 grade Celsius .

  13. Dupa acest timp se ridica temperatura la 220 grade timp de 15 minute .

  14. Se mai coace timp de 40 minute la 180 grade Celsius .

  15. Mie imi place painea bine coapta .Tine mai mult ca prospetime , se poate taia usor si este mai buna pentru digestie .

  16. Painea se scoate din cuptor si din forma . Se lasa sa se racoreasca pe gratar de inox .

  17. Painea cu malai este grozav de gustoasa langa ciorbe si la sandvici .


Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Am mai preparat eu paine cu malai dar de data aceasta am respectat o retete a ungureasca . Am preparat o paine rotunda si una dreptunghiulara .Am testat vechea idee ca din acelasi alut iese painea cu alt gust daca au forma diferita . Este adevarat . Eu o prefer pe cea dreptunghiulara pentru ca se poate taia usor si obtin felii mai mici .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu malai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Adi 1

11.05.2020, 20:55

Buna!

Gherca Daniela 1

11.05.2020, 22:36

foarte buna!

Panacris 1

15.05.2020, 15:30

Super bunăăă!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rulouri cu crema de vanilie
  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

  • 28

    J

RETETA RECOMANDATA
Desert cruffins umplute cu nuca