Foccacia cu cherry, usturoi verde si ierburi italiene

de mihaelar63 in Piine, 20 Iul 2020 | 1829 vizualizari

 

 Repede se prepara un aluat si se intinde o foccacia. Noua ne place sa o servim calda cu textura cat mai crocanta.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina alba tip 000
  • 100 gr faina tip 650
  • 225 ml apa calduta
  • 1 plic drojdie uscata
  • 4 linguri ulei masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • rosii cherry
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 lingura rasa ierburi italiene
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foccacia cu cherry, usturoi verde si ierburi italiene:

  1. Preparati un aluat din fainuri, zahar, sare, 1 lingura ulei masline care se framanta cu apa calduta in care a fost  dizolvata drojdia.
  2. Pentru aceasta operatiune va puteti folosi de robotul de bucatarie.
  3. Lasati aluatul sa dospeasca cam 90 minute.
  4. Aluatul se intinde intr-o tava unsa cu ulei.
  5. Turnati deasupra restul de ulei de masline, apasand usor cu degetele in aluat. Aceata va da un aspect rustic si va ajuta la formarea unei cruste crocante.
  6. Se distribuie pe deasupra rosiile cherry taiate jumatati, ierburile italiene si usturoiul verde tocat.
  7. Apasati usor rosiile si usturoiul ca sa adere mai bine la foccacia.
  8. Lasati din nou sa creasca aluatul timp de jumatate de ora.
  9. Se da tava la cuptorul preincalzit la 200 grade C, timp de 25-30 minute, pana cand foccacia incepe sa se rumeneasca.
  10.  Mai ramane sa taiati foccacia in felii de marimea dorita si sa o serviti !!!

TIPS-URI

1

Mai ramane sa taiati foccacia in felii de marimea dorita si sa o serviti, daca va place langa un pahar de bere sau vin !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foccacia cu cherry, usturoi verde si ierburi italiene" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu perisoare din carne de porc  si taitei de casa

de Caty 1

ieri la 19:08

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

ieri la 09:57

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

pe 15.08 la 12:56

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu branza de burduf,ceapa rosie,chimen si susan