Foi cu miere

de liana_geicu in Prajituri, 30 Dec 2009 | 22479 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • FOI
  • 1 1/2 pahar de zahar
  • 1/2 pachet margarina
  • 2 oua
  • 3-4 linguri lapte
  • 2-3 linguri miere
  • 1 lingura amoniac
  • faina cat cuprinde
  • CREMA
  • 1 pachet margarina
  • 10 linguri de zahar
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • gem de orice fel (eu am folosit de gutui)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu miere:

Toate ingredientele (fara faina si amoniac) se pun intr-un vas pe baie de aburi. Se amesteca pe foc pana se rumeneste un pic la culoare.Se da jos de pe abur, se adauga amoniacul, apoi se framanta.

Se imparte coca in 4 foi si se coc pe dosul tavii (tapetata cu faina). Foile se intaresc repede, asa ca trebuie sa le intindem calde, REPEDE, facandu-le loc pe masa.

CREMA: 1 pachet de margarina se freaca cu 10 linguri de zahar pudra, coaja si zeama de la o lamaie.

Se pune gem pe prima foaie, pe a doua crema, pe a treia gem si apoi punem ultima foaie.

Se pune o greutate peste prajitura si se taie peste 2 zile si se pudreaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu miere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura negresa de post