Foi cu miere de albine

de amalia01 in Prajituri, 3 Ian 2015 | 2792 vizualizari

 

Nu stiu ce m-a apucat, dar mi s-a facut dor de prajiturile bunicii...

 

INGREDIENTE

  • FOI: 
  • 100 g de margarina Rama( bunica folosea untura- 3 lg) 
  • 1 cana de zahar 
  • 2 oua 
  • 1/2 cana de lapte 
  • 5 lg de miere 
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu 
  • 5 cani de faina
  • Am scris cantitatile din retetarul mamei...
  • CREMA:
  • 1 cana de zahar 
  • 2 cani lapte 
  • 6 lg gris 
  • 1 pachet de margarina Rama mit Butter( bunica folosea unt de casa, iar mama margarina) 
  • zeama de la o lamaie mica 
  • 2 plicuri de zahar vanilat 
  • gem de caise, facut in casa
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu miere de albine:

FOI:


Zaharul, mierea, ouale, laptele, margarina si bicarbonatul le amestecam cu un tel si asezam bolul pe baie de aburi. Tinem vasul pe baie, amestecand continuu pana cand totul se transforma intr-o spuma.


Luam vasul de pe foc si turnam toata faina, amestecand vartos, iar apoi framantam pana obtinem un aluat omogen.


Impartim aluatul in 4 si coacem foile intinse cu sucitorul pe dosul tavii de prajitura, unse cu ulei. Ar fi indicat sa folosesti 2 tavi pentru ca totul sa mearga mar repede si usor.Coci pana cand foile devin aramii.


CREMA:


Pui la ptele la fiert impreuna cu grisul. Cand s-a fiert, il lasam la racit. In acest timp, spumam margarina cu zaharul .


Amestecam grisul racit cu spuma si adaugam treptat zeama de lamaie, amestecand cu grija. La final, adaugam zaharul vanilat.


MONTARE:



Asezi pe platou o foaie, apoi un strat de crema, din nou foaie si apoi dulceata de caise. Contiunui cu foaie si crema si inchei cu foaie. Dai la rece si lasi sa se inmoaie cca 1 zi. Servesti prajitura taiata felii.


 

TIPS-URI

1

retetele bunicii

2

prajituri

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu miere de albine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

03.01.2015, 21:19

Foarte, foarte buna! Imi place mult!

Raluca57 1

04.01.2015, 09:12

Niciodată nu mi-a ieșit perfecta ca a ta. Numai bunica si mama reușeau. Ce amintiri!

Krystyan Trendy 1

04.01.2015, 15:28

minunate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Foi cu miere de albine