Foi cu miere de albine

de amalia01 in Prajituri, 3 Ian 2015 | 7613 vizualizari

 

Nu stiu ce m-a apucat, dar mi s-a facut dor de prajiturile bunicii...

 

INGREDIENTE

  • FOI: 
  • 100 g de margarina Rama( bunica folosea untura- 3 lg) 
  • 1 cana de zahar 
  • 2 oua 
  • 1/2 cana de lapte 
  • 5 lg de miere 
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu 
  • 5 cani de faina
  • Am scris cantitatile din retetarul mamei...
  • CREMA:
  • 1 cana de zahar 
  • 2 cani lapte 
  • 6 lg gris 
  • 1 pachet de margarina Rama mit Butter( bunica folosea unt de casa, iar mama margarina) 
  • zeama de la o lamaie mica 
  • 2 plicuri de zahar vanilat 
  • gem de caise, facut in casa
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu miere de albine:

FOI:

Zaharul, mierea, ouale, laptele, margarina si bicarbonatul le amestecam cu un tel si asezam bolul pe baie de aburi. Tinem vasul pe baie, amestecand continuu pana cand totul se transforma intr-o spuma.

Luam vasul de pe foc si turnam toata faina, amestecand vartos, iar apoi framantam pana obtinem un aluat omogen.

Impartim aluatul in 4 si coacem foile intinse cu sucitorul pe dosul tavii de prajitura, unse cu ulei. Ar fi indicat sa folosesti 2 tavi pentru ca totul sa mearga mar repede si usor.Coci pana cand foile devin aramii.

CREMA:

Pui la ptele la fiert impreuna cu grisul. Cand s-a fiert, il lasam la racit. In acest timp, spumam margarina cu zaharul . 

Amestecam grisul racit cu spuma si adaugam treptat zeama de lamaie, amestecand cu grija. La final, adaugam zaharul vanilat.

MONTARE:

Asezi pe platou o foaie, apoi un strat de crema, din nou foaie si apoi dulceata de caise. Contiunui cu foaie si crema si inchei cu foaie. Dai la rece si lasi sa se inmoaie cca 1 zi. Servesti prajitura taiata felii.

TIPS-URI

1

retetele bunicii

2

prajituri

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu miere de albine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

03.01.2015, 21:19

Foarte, foarte buna! Imi place mult!

Raluca57 1

04.01.2015, 09:12

Niciodată nu mi-a ieșit perfecta ca a ta. Numai bunica si mama reușeau. Ce amintiri!

Krystyan Trendy 1

04.01.2015, 15:28

minunate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Foi cu miere de albine