Foi de miere de albine

de Aletta in Prajituri, 25 Sep 2016 | 3306 vizualizari

 

Este prima oara cand fac prajitura aceasta si este grozava langa o ceasca de cafea !
Ps: Mai am de invatat la capitolul portionat prajituri si poze :)

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 3-4 linguri de miere
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 400 g faina
  • un praf de scortisoara

Pentru crema:

  • 2 linguri de faina
  • 250 g zahar
  • 250 g unt
  • 250 ml lapte
  • un borcan de gem de piersici
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de miere de albine:

Pe planseta punem faina,bicarbonatul,scortisoara si turnam compozitia fiarta( mierea,untul,zaharul,laptele se pun intr-o cratita cu fund dublu pana se topesc si incepe sa fiarba se opreste si se toarna peste faina)


Se face un aluat din care trebuie sa iasa 3-4 foi,mie mi-au iesit 3( fiind prima oara nici nu speram la 4 foi )


Se coc foile pe dosul tavii,tapetata cu hartie de copt cam 12-15 minute sau pana prinde culoare.


Crema alba: Faina se amesteca cu zaharul,se adauga treptat laptele si se pune pe foc pana se ingroasa cao budinca.


Se lasa la racit si cand e rece se mixeaza untul lasat la temperatura camerei si apoi treptat se adauga din crema racita pana rezulta o crema densa.


Asamblare:


Foaie-crema-foaie-gem piersici-crema-foaie si se pudreaza cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

gemul se poate inlocui cu oricare alt gem

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de miere de albine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (28)

Aletta 1

28.09.2016, 16:31

Cu drag Tina, sa faci poza sa ne arati si noua,

mihaelar63 1

29.09.2016, 01:00

Cele mai bune !!!

Aletta 1

29.09.2016, 10:05

MIHAELA

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosi