Foi de miere de albine

de Aletta in Prajituri, 25 Sep 2016 | 2739 vizualizari

 

Este prima oara cand fac prajitura aceasta si este grozava langa o ceasca de cafea !


Ps: Mai am de invatat la capitolul portionat prajituri si poze :)

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 3-4 linguri de miere
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 400 g faina
  • un praf de scortisoara

Pentru crema:

  • 2 linguri de faina
  • 250 g zahar
  • 250 g unt
  • 250 ml lapte
  • un borcan de gem de piersici
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de miere de albine:

Pe planseta punem faina,bicarbonatul,scortisoara si turnam compozitia fiarta( mierea,untul,zaharul,laptele se pun intr-o cratita cu fund dublu pana se topesc si incepe sa fiarba se opreste si se toarna peste faina)

Se face un aluat din care trebuie sa iasa 3-4 foi,mie mi-au iesit 3( fiind prima oara nici nu speram la 4 foi )

Se coc foile pe dosul tavii,tapetata cu hartie de copt cam 12-15 minute sau pana prinde culoare.

Crema alba: Faina se amesteca cu zaharul,se adauga treptat laptele si se pune pe foc pana se ingroasa cao budinca.

Se lasa la racit si cand e rece se mixeaza untul lasat la temperatura camerei si apoi treptat se adauga din crema racita pana rezulta o crema densa.

Asamblare:

Foaie-crema-foaie-gem piersici-crema-foaie si se pudreaza cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

gemul se poate inlocui cu oricare alt gem

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de miere de albine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Aletta 1

28.09.2016, 16:31

Cu drag Tina, sa faci poza sa ne arati si noua,

mihaelar63 1

29.09.2016, 01:00

Cele mai bune !!!

Aletta 1

29.09.2016, 10:05

MIHAELA

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!