Foi de napolitana cu crema caramel (Foi Lica)

de Alexandra Burz in Prajituri, 21 Dec 2013 | 12507 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi napolitana din comert
  • 500 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 3 oua
  • 250 gr nuci macinate
  • 1-2 linguri de cacao (optional)
  • 2 esente rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitana cu crema caramel (Foi Lica):

Se mixează jumătate din cantitatea de zahăr şi ouăle, până la omogenizare.


Restul de zahăr se pune într-un vas şi se caramelizează la foc mediu, până când capătă o nuanţă aurie


Se ia vasul de pe foc


Peste caramel se pun untul, nucile, romul şi, opţional, o lingură de cacao amestecandu-se bine


Se încorporează compoziţia rezultată în amestecul de ouă şi zahăr şi se fierbe totul pe foc timp de 5 minute amestecand continuu sa nu se prinda


Se aşază pe un dog o foaie de napolitană, se unge cu o parte din crema caramel, peste se pune altă foaie de napolitană care se unge cu cremă. Se repetă operaţiunea până când se termină foile.


Deasupra prăjiturii se aşază ceva greu şi se presează bine, pentru a ne asigura nu există goluri de aer.


Se serveste prăjitura după minimum 3 ore.

 

TIPS-URI

1

o parte din nuci pot fi si taiate marunt in locul celor macinate

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitana cu crema caramel (Foi Lica)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

MonaMimi 1

21.12.2013, 23:05

marcela1979 1

22.12.2013, 11:00

Alexandra Burz 1

28.12.2013, 19:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de napolitana