Prajitura "Semiluna"

de Alina26 in Prajituri, 13 Mai 2013 | 8960 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 galbenusuri
  • 100g zahar pudra
  • 200g unt sau margarina
  • 350g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 esenta de vanile
  • 1 esenta de lamaie
  • 1 esenta de portocala

Crema:

  • 4 albusuri
  • 200g zahar
  • 100g nuci macinate
  • esenta de rom

Portii: 15
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Semiluna":

Pregatim blatul:

Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra,se adauga margarina/untul rand pe rand continuand sa mestecati cu mixerul.Adaugati si esentele.Se adauga faina in ploaie si praf de copt.Continuati sa mestecati.Trebuie sa va iasa un aluat fraged putin mai moale decat cel normal.

Incalzim cuptorul la 160°.Ungem tava de cuptor cu margarina,tapetam cu faina si intindem aluatul.Dam tava la cuptor timp de 15 min.Trebuie sa se coaca pe jumatate.

Pregatim crema:

Batem albusurile spuma adaugand rand pe rand zaharul.Punem nucile macinate si esenta de rom.

Intindem crema peste blatul care l-am scos mai devreme si dam inapoi in cuptor pentru alte 15 minute.

Cand e gata lasati sa se raceasca 5 minue,dupa dupa care cu un pahar incepeti sa faceti formele de semiluna.

Pofta buna.

TIPS-URI

1

Prima forma a prajiturii trebuie sa faceti cu tot paharul si dupa aceea veti face semilunele.

2

Daca este nevoie puteti sa mai adaugati faina.

3

Cand incepe sa se ingroase aluatul trebuie sa mestecati cu mainile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Semiluna"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Alina26 1

14.05.2013, 15:35

multumesc!!!!!

iri_iri 1

14.12.2013, 08:32

ce faine ti-au iesit

Alina26 1

15.12.2013, 11:22

multumesc!!!!!

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rulada cu carnati si cascaval
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema cu legume si carne de pui

pe 18.10 la 19:24

Gogosari in sos de mustar

pe 18.10 la 18:42

Supa din piept de curcan cu taitei de casa la slow cooker Crock Pot

pe 17.10 la 21:27

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din piscoturi cu spuma de ciocolata