Foi de napolitane cu crema caramel

de mirela0911 in Dulciuri, 6 Mai 2015 | 3976 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 foi de napolitane
  • 400 g zahar
  • 100 g faina
  • 250 ml lapte
  • 1 pachet de unt
  • 200 g arahide nesarate
Portii: 36
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitane cu crema caramel:

Faina, 100 g zahar si laptele se amesteca foarte bine si se fierb pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga untul amestecandu-se bine pana se omogenizeaza.

Restul de zahar se caramelizeaza, se ia de pe foc, se pun arahidele si crema de lapte amestecand continuu.

Se ia o foaie de napolitana, se umple cu jumatate din crema obtinuta, se aseaza peste cea de a doua foaie apasand bine, restul de crema si ultima foaie de napolitana. Se preseaza bine, se infoliaza si se aseaza deasupra o greutate pentru a se lipi bine foile de crema. Se lasa cateva ore (de preferat peste noapte) dupa care se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cand se umple foile, crema trebuie sa fie calda, pentru a se putea manevra usor.

2

Se pot inlocui arahidele cu nuci usor prajite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitane cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu visine