Prajitura cu gem si foi din albus

de ionela2682 in Dulciuri, 10 Iul 2011 | 8654 vizualizari

 

Din categoria prajiturilor cu poze uitate in calculator ....iata ce am gasit!Este o prajiturica preparata de Paste , inventata pe loc din foi de albus ce au vrut sa devina initial o rulada....mare gresala pt ca la coacere foile de pandispan din albus se intaresc,si devin scoarta...asa ca neputantu-le rula le-am folosit ca si foi pentru prajitura.

 

INGREDIENTE

pentru 2 foi

  • 6 albusuri
  • 7 lg faina
  • 7lg zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare
  • 7 lg ulei

Crema alba

  • 300 ml lapte
  • 3 lg faina
  • 5 lg zahar
  • 50 g unt
  • zahar vanilat
  • esenta de vanilie

Umplutura 2

  • dulceata de prune
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si foi din albus:

Peste albusurile spuma tare se adauga zaharul,se mixeaza pana la dizolvarea completa


-se adauga faina,se omogenizeaza incet


Galbenusurile amestecate cu uleiul se vor adauga si ele in compozitie


-compozitia omogenizata se va imparti in doua ,se intinde uniform in tava(tava de la aragaz)cu hartie de copt si se coc 10-15 min


Crema


-in lapte se va dizolva faina si zaharul


-se pune la baie de aburi,amestecand continuu , se tine pana se ingroasa


-in compozitia de mai sus racita bine se va adauga zaharul vanilat si esenta de vanilie,si se va mixa cu untul.


-cele 2 foi de albus racite se vor lipi intre ele cu dulceata de prune,foaia obtinuta se va taia in doua iar cele doua bucati vor fi lipite la randul lor cu 1/2 din crema cu lapte,deasupre uniformizam si cealalta 1/2 din compozitia de crema,radem ciocolata si dam la rece pentru cel putin 1 ora.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si foi din albus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

ionela2682 1

12.07.2011, 08:42

LicutaMarin

Cris2711 1

24.11.2011, 13:11

ce bunatate si ce bine mi-ar prinde mie acum o felioaie

babi5 1

08.10.2013, 12:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem de gutui