Prajitura cu gem si foi din albus

de ionela2682 in Dulciuri, 10 Iul 2011 | 8994 vizualizari

 

Din categoria prajiturilor cu poze uitate in calculator ....iata ce am gasit!Este o prajiturica preparata de Paste , inventata pe loc din foi de albus ce au vrut sa devina initial o rulada....mare gresala pt ca la coacere foile de pandispan din albus se intaresc,si devin scoarta...asa ca neputantu-le rula le-am folosit ca si foi pentru prajitura.

 

INGREDIENTE

pentru 2 foi

  • 6 albusuri
  • 7 lg faina
  • 7lg zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare
  • 7 lg ulei

Crema alba

  • 300 ml lapte
  • 3 lg faina
  • 5 lg zahar
  • 50 g unt
  • zahar vanilat
  • esenta de vanilie

Umplutura 2

  • dulceata de prune
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si foi din albus:

Peste albusurile spuma tare se adauga zaharul,se mixeaza pana la dizolvarea completa


-se adauga faina,se omogenizeaza incet


Galbenusurile amestecate cu uleiul se vor adauga si ele in compozitie


-compozitia omogenizata se va imparti in doua ,se intinde uniform in tava(tava de la aragaz)cu hartie de copt si se coc 10-15 min


Crema


-in lapte se va dizolva faina si zaharul


-se pune la baie de aburi,amestecand continuu , se tine pana se ingroasa


-in compozitia de mai sus racita bine se va adauga zaharul vanilat si esenta de vanilie,si se va mixa cu untul.


-cele 2 foi de albus racite se vor lipi intre ele cu dulceata de prune,foaia obtinuta se va taia in doua iar cele doua bucati vor fi lipite la randul lor cu 1/2 din crema cu lapte,deasupre uniformizam si cealalta 1/2 din compozitia de crema,radem ciocolata si dam la rece pentru cel putin 1 ora.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si foi din albus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

ionela2682 1

12.07.2011, 08:42

LicutaMarin

Cris2711 1

24.11.2011, 13:11

ce bunatate si ce bine mi-ar prinde mie acum o felioaie

babi5 1

08.10.2013, 12:43

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu vin alb