Foietaj cu branza dulce si stafide

de laura_n in Dulciuri, 9 Oct 2013 | 10576 vizualizari

 

Nu aduce nimic nou aceasta reteta, insa poate fi de ajutor atunci cand avem un pic de branza de vaci ramasa sau avem musafiri neasteptati.
Rapide, gustoase!

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie aluat foietaj
  • aprox. 200 gr branza vaci
  • 3 lg zahar brut
  • 1 ou
  • 1 mana stafide sau merisoare
  • extract vanilie sau pastaie
  • 1 galbenus batut
  • zahar vanilat
Portii: 9
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu branza dulce si stafide:

Pornim cuptorul.


Intr-un catronel batem un ou, adaugam zaharul si vanilie si apoi branza de vaci si stafidele. Amestecam bine si dam deoparte.


Desfacem aluatul de foitaj, il intindem un pic cu sucitorul si taiem patrate mari cam de 7 x 7 cm.


Asezam pe fiecare patrat cate o lingurita de umplutura si impaturim colturile opuse, ca sa obtinem un triunghi. Presam marginea cu o furculita.


Asezam toate trigoanele intr-o tava prevazuta cu hartie de copt si le ungem cu galbenus batut si presaram un pic de zahar vanilat.


Le dam la cuptorul incins, la foc iute cam 20 minute, pana se rumenesc frumos.


Se scot din cuptor si se lasa la racit pe un gratar.

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 10 lei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

nilgun 1

09.10.2013, 21:55

ffff bun

Lia_ 1

10.10.2013, 06:22

awwwwwwww!

am luat-o cu cititul de sus in jos si s-a spart conducta cu retete la tine

Corinuta 1

10.10.2013, 13:34

excelent cu umplutura asta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert crema la ceasca
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si stafide