Foietaj cu caramel

de Paolo Tamburelli in Prajituri, 18 Iun 2014 | 1103 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g foi de foietaj din comert
  • 100 g zahar
  • 150 g branza mascarpone
  • 1 galbenus de ou
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu caramel:

Intindeti foietajul pana obtineti o grosime de 3 sau 4 mm si apoi il taiati patrate de circa 8-10 cm latime. Daca aveti o grila pentru dulciuri puteti sa o folositi apasand cu ea pe o treime dintre patrate.


Ungeti cu galbenusul de ou patratele obtinute si le asezati in cuptorul cald la 180° pentru circa 15 minute.


Verificati ca pasta sa se umfle dar sa nu se innegreasca la suprafata (ca in fotografie).


Lasati sa se raceasaca si intre timp, mixati 3 linguri de zahar ca sa obtineti zahar praf si adaugati apoi in mixer mascarpone. Mixati zaharul pudra cu mascarpone pentru 2 minute pana obtineti o crema omogena. Cand este gata o asezati la frigider.


Puneti intr-o craticioara 3 linguri de zahar cu 6 linguri de apa si amestecati pana obtineti o crema densa pe care o veti fierbe apoi la foc mic. Cand va incepe se se caramelizeze si sa devina de culoare maro inchis, adaugati 3 linguri de apa in fir foarte subtire. Atentie pentru ca apa in contact cu caramelul poate stropi cu stropi incinsi. Lasati sa fiarba pana cand totul va deveni lichid si luati de pe foc, lasand la racit.


Asezati pe o farfurie patratele de foietaj, cu un deget spargeti primele 2 sau 3 straturi de foietaj si varsati in orificiul facut 2 sau 3 linguri de sirop caramel.


Faceti straturi din patrate de foietaj alternate cu straturi de mascarpone iar ultimul strat poate fi cel in forma de grila. Daca nu aveti grila pentru dulciuri ultimul strat de foietaj poate fi la fel cu celelalte.


In final asezati prajiturile in frigider si trebuie consumate in maxim 6 ore (daca trece mai mult timp caramelul va inmuia foietajul, care in loc sa fie crocant va deveni prea moale).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

19.06.2014, 09:10

mihaelalalala 1

19.06.2014, 11:06

laura_n 1

19.06.2014, 16:40

ce idee buna! bun venit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza dulce si stafide