Foietaj cu ciocolata

de mirela0911 in Prajituri, 31 Ian 2016 | 6871 vizualizari

 

Mai implu si mai bun de atat nici ca exista! 
Vazusem un clip cu aceasta idee si am si pus-o in practica. Rezultatul? De nedescris....

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foetaj
  • 1 tableta ciocolata cu cocos
  • 1 ciocolata Schogetten
  • 1 ou pt uns
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu ciocolata:

Se lasa aluatul sa se dezghete la temperatura camerei. 

Se ia o foaie si se intinde pe masa. Se scoate ciocolata din ambalaj si se aseaza peste aluat undeva la mijloc, pentru ca pe laterale sa ramana atat cat sa se petreaca aluatul peste ciocolata (vezi pozele). Aluatul de pe parti se taie in fasii, iar deasupra si dedesubt se taie de tot. Se indoaie aluatul peste capetele ciocolatei, iar partiel se petrec una peste alta. Se aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt si se unge cu oul batut bine.

Restul de aluat se taie patratele potrivite si se aseaza pe mijloc cate o bucatica din ciocolata Schogetten. Se impatura, iar cu ajutorul unei furculite se apasa marginile. Se aseaza in tava, se ung cu ou si se dau la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Se lasa aproximativ 15 minute sau pana se rumenesc frumos deasupra. 

Se scot si se servesc caldute, cat sa nu arda ciocolata si nici sa se intareasca daca sunt racite de tot.

TIPS-URI

1

Ciocolata poate fi de oricare.

2

Cel mai bine se poate observa din poze cum trebuie procedat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu banane si fineti