Foietaj umplut cu sos de banane si crema de alune

de adasev12 in Dulciuri, 19 Iun 2012 | 2373 vizualizari

 

am pornit de la ideea de a face ceva cu bananele din frigider, care deja erau fff moi....le-am facut un sos, care urma sa fie folosit la ceva...nu stiam inca ce...apoi mergand la cumparaturi, mi-au cazut ochii pe foietaje...si m-am gandit sa incerc ...

 

INGREDIENTE

  • 3 banane coapte f bine( pt cantitatea de foietaj de mai jos ajung si 2)
  • 275 g foietaj (merge si mai mult, ca tare bun e)
  • cateva linguri crema de alune
  • 3+2 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 50 + 50 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj umplut cu sos de banane si crema de alune:

Foietajul se decongeleaza la temperatura camerei (pe caldura asta, pana am ajuns acasa s-a decongelat deja...) si se intinde usor pe masa. Se lasa cu hartia in care este, se taie in forma dorita (eu am facut cateva trigoane si cateva dreptunghiuri) si se umplu cu crema de alune si sos de banane.


Sosul de banane: trei linguri de zahar se caramelizeaza, apoi se adauga untul si se amesteca usor, doar rotind cratita, se pun apoi 50 ml apa si bananele feliate, se amesteca cu lingura de lemn bine si se lasa la foc mic cateva minutre, sa se omogenizeze totul.


Foietajele se lipesc apoi pe margini cu ajutorul unei furculite si se dau la cuptor, la 200 grade pentru 10 minute.


Sse face un sirop cu 50 ml apa si 2 linguri de zahar si dupa 10 minute, cand deja incep sa se umfle si sa se rumeneasca foietajele, se scot si pe fiecare bucata se pun cate 2 linguri de sirop. Se dau apoi inapoi la copt, la 180 grade, inca vreo 10-15 minute. Se scot si se lasa la racit, apoi se presara cu zahar pudra.


Am preparat si cafeluta, e aburinda...va astept sa le savuram impreuna. Ce ziceti?

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj umplut cu sos de banane si crema de alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

19.06.2012, 19:47

iri_iri 1

19.06.2012, 21:24

ce bunatate ,trebuie sa fie ffff bun, vreau sa pap sa ma conving

mamaieelena 1

19.06.2012, 21:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu frisca si fructe