Cozonac cu rahat colorat

de mamaieelena in Dulciuri, 30 Dec 2011 | 1405 vizualizari

 

Cozonacul este prajitura de capatai in familia noasta in zilele de Craciun si nu numai o sa mai vedeti inca altele...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. faina
  • 500ml. lapte
  • 40-50 gr. drojdie proaspata
  • 300 gr. zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1/2 kg.rahat colorat
  • 3oua
  • 125 gr.unt.ulei sau margarina(eu am folosit margarina rama pt prajituri)
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • multa,multa DRAGOSTE
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat colorat:

Faina se cerne intr-un lighean de plastic, drojdia se desface in 100 ml lapte caldut, ouale se bat bine cu sarea. Restul de lapte se pune la fiert sa se incalzeasca un pic mai mult si se poate adauga in el zaharul, toate mirodeniile amestecandu-se f bine pana se dizolva bine zaharul. Margarina se topeste intr-o craticioara si se da deoparte.


Cuptorul se incalzeste si acum incepem prin a incorpora toate ingredientele in faina. Se pune mai intai laptele, drojdia si la sfarsit ouale. Acum incepem sa framantam punand treptat margarina topita pana la terminarea acesteia. Lasam la crescut o ora pana isi dubleaza volumul. Intre timp ungem formele cu margarina si taiem rahatul bucatele nu prea mari. Cand coca este gata ungem masa si se ia jumatate din cantitatea de aluat se imparte in trei si pe fiecare o intindem cu mana formand un dreptunghi pe care punem rahatul. Rulam si repetem inca de doua ori facand astfel 3 suluri pe care le impletim. Se face la fel si cu restul de coca si punem in forme la crescut pentru inca 30-45 minute. Se de la cuptor dupa ce a crecut dar inainte ungem cu ou batut si amestecat cu lapte indulcit. Se tine la cuptor 45 de minute.


Pofta buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat colorat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

mamaieelena 1

07.01.2012, 20:34

multumesc gina

jolygina 1

10.01.2012, 14:40

va pupic imi este dor de duneavoastra ,ce as mai vrea sa fim vecinici

mamaieelena 1

10.01.2012, 19:14

cine stie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Caise sau piersicute,seamana...