Branzoaica spirala

de diaconta in Dulciuri, 28 Sep 2010 | 3664 vizualizari

 

Cam ciudat am denumit-o,dar nu stiam cum sa-i zic.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • 40 gr drojdie
  • lapte
  • 50 gr unt
  • 500 gr branza dulce de vaci
  •  50 ulei
  • stafide
  • rom
  • lamaie
  • sare
  • zahar vanilat
  • peltea de coarne
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaica spirala:

200 ml lapte se amesteca cu 100 gr zahar si se aromatizeaza cu vanilie si coaja de lamaie.


Se face o maia din drojdie,o lingurita de zahar si 1 lingurita de faina.


Ouale se amesteca cu restul de zahar pana se face spuma.


Se cerne faina intr-un castron,se pune putina sare.Se topeste untul.


Laptele se incalzeste.


Galbenusurile batute si maiaua dospita se pun peste faina.Se framanta adaugandu-se incet untul topit si laptela caldut.Dupa ce se framanta putin se adauga si uleiul cate putin.


Daca este nevoie mai adaugati lapte caldut,pana se obtine un aluat elastic usor de framantat,dar nu prea moale.


Se framanta cam 30 de minute si apoi se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.


Pentru umplutura:


Branza de vaci de amesteca cu un ou,zahar vanilat ,3 linguri de zahar si coaja de lamaie.


Stafidele se pun la inmuiat cu putin rom,apoi se scurg si se pun in branza.


Dupa ce aluatul a dospit se intinde o foaie cam de 1 cm si se pune branza.Se ruleaza mai intai ca si pentru cozonac,iar apoi se face o spirala.


Se aseaza in forma de tort si se mai lasa 20 de minute sa mai creasca si in tava.


Se unge cu galbenus de ou si se pune in cuptorul incins pentru 45 de minute.


Se pudreaza cu zahar pudra si eu am pus deasupra si niste peltea de coarne foarte buna .


Pentru ca mi-a mai ramas aluat ,am facut si niste cozonacei cu scortisoara si zahar brun.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaica spirala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

jolygina 1

29.09.2010, 01:51

ciudata neciudata dar imi e pofta vreau si eu ,e delicioasa

mena29 1

29.09.2010, 08:33

Dia,se poate portie dubla

diaconta 1

29.09.2010, 17:27

Haide Teo,lasa-te ispititaDa Mena,portie dubla pentru tineO portie de "ciudata" si pentru tine JolyginaNadina,nu mai manca in graba ca-i pacat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata "Dots" cu visine din alcool