Branzoaica spirala

de diaconta in Dulciuri, 28 Sep 2010 | 6431 vizualizari

 

Cam ciudat am denumit-o,dar nu stiam cum sa-i zic.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • 40 gr drojdie
  • lapte
  • 50 gr unt
  • 500 gr branza dulce de vaci
  •  50 ulei
  • stafide
  • rom
  • lamaie
  • sare
  • zahar vanilat
  • peltea de coarne
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaica spirala:

200 ml lapte se amesteca cu 100 gr zahar si se aromatizeaza cu vanilie si coaja de lamaie.

Se face o maia din drojdie,o lingurita de zahar si 1 lingurita de faina.

Ouale se amesteca cu restul de zahar pana se face spuma.

Se cerne faina intr-un castron,se pune putina sare.Se topeste untul.

Laptele se incalzeste.

Galbenusurile batute si maiaua dospita se pun peste faina.Se framanta adaugandu-se incet untul topit si laptela caldut.Dupa ce se framanta putin se adauga si uleiul cate putin.

Daca este nevoie mai adaugati lapte caldut,pana se obtine un aluat elastic usor de framantat,dar nu prea moale.

Se framanta cam 30 de minute si apoi se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura:

Branza de vaci de amesteca  cu un ou,zahar vanilat ,3 linguri de zahar si coaja de lamaie.

Stafidele se pun la inmuiat cu putin rom,apoi se scurg si se pun in branza.

Dupa ce aluatul a dospit se intinde o foaie cam de 1 cm si se pune branza.Se ruleaza mai intai ca si pentru cozonac,iar apoi se face o spirala.

Se aseaza in forma de tort si se mai lasa 20 de minute sa mai creasca si in tava.

Se unge cu galbenus de ou si se pune in cuptorul incins pentru 45 de minute.

Se pudreaza cu zahar pudra si eu am pus deasupra si niste peltea de coarne foarte buna .

Pentru ca mi-a mai ramas aluat ,am facut si niste cozonacei cu scortisoara si zahar brun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaica spirala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (21)

jolygina 1

29.09.2010, 01:51

ciudata neciudata dar imi e pofta vreau si eu ,e delicioasa

mena29 1

29.09.2010, 08:33

Dia,se poate portie dubla

diaconta 1

29.09.2010, 17:27

Haide Teo,lasa-te ispititaDa Mena,portie dubla pentru tineO portie de "ciudata" si pentru tine JolyginaNadina,nu mai manca in graba ca-i pacat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Branzoaice cu branza de capra si stafide