Fondantul meu

de cccris in Dulciuri, 5 Feb 2010 | 15348 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cups zahar (normal, granulat)
  • 1/2 cup apa
  • 2 linguri sirop de porumb (eu am pus miere)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fondantul meu:

Se amesteca toate intr-o cratita pe focul cel mai mic posibil pina ce se dizolva tot zaharul. Se acopera si se mai lasa la fiert  2-3min.

Se descopera si se mai lasa pe foc fara a mai amesteca pina ce compozitia ajunge la 240 grade. Eu am lasat cam 1-2min, cred. Nu am termometru.

Se toarna compozitia intr-o tava stropita cu apa si acoperita cu o hirtie de copt ( data viitoare pun direct in tava, asa mi s-a parut ca arata si in pozele de pe site-ul cu reteta si cred ca e mai simplu asa) ( nu o uniformizati in tava, pur si simplu o turnati acolo, mai in mijloc, se imprastie ea).

Se lasa 2-3min la temperatura camerei pina siropul e cald la atingere, nu fierbinte. Cu o lingura de lemn umezita stringeti tot siropul in centru, apoi il imprastiati (faceti 8-uri, ceva de genul, il amestecati), iar il aduceti in centru, iar il imprastiati, etc. Tot asa pina devine o crema opaca. Se continua 5-10min pina cind compozitia devine tare  si foarte greu de amestecat. Acum e farimicioasa, dar o stringeti pe un platou si o framintati bine cu mina umezita pina devine o coca, compacta.
 

TIPS-URI

1

Foarte simplu. Eu am facut cu jumatate din cantitati ca sa vad ce iese. E minunata, dar am mincat o parte din ea. Ups! Are un gust delicios.... daca stiti bomboanele cu visine din visinata, cele facute in cofetarii... au si un strat de fondant.. ala e, iar eu sint moarta dupa bomboanele alea. Pacat ca am terminat visinata :(

2

Eu am pus fondantul la frigider, dar cum il scoti si il framinti putin devine moale. Eu zic ca e foarte bun pentru bomboane, pentru imbracat torturi, pentru facu perlute, etc, dar nu pare foarte bun de modelat floricele sau lucruri asemanatoare. Adica nu poti sa il intinzi foaie, dar am imbracat o mica prajiturica punind cite un gulguloi pe ea si intinzindul usor cu o spatula putin udata cu apa. S-a intins bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fondantul meu" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III negru

- 200 lei
1699.99 lei
1499.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (7)

mena29 1

26.05.2010, 22:56

cccris,am probat fondantul tau si a iesit perfect,ma asteptam sa fie mai complicat dar a fost usor

cccris 1

20.06.2010, 11:23

si e bun la gust, nu?

Rahela Velicu 1

17.06.2021, 14:27

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca cu ciuperci de post

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Cornulete cu untura si iaurt

ieri la 19:52

Paella cu fructe de mare și midii

ieri la 19:18

Smoothie din kaki, prune si iaurt de soia

ieri la 18:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lapte de ovaz
  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca cu ciuperci de post

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Cornulete cu untura si iaurt

ieri la 19:52

Paella cu fructe de mare și midii

ieri la 19:18

Smoothie din kaki, prune si iaurt de soia

ieri la 18:37

RETETA RECOMANDATA
Prajitura inteligenta cu branza