Fondantul meu

de cccris in Dulciuri, 5 Feb 2010 | 13405 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cups zahar (normal, granulat)
  • 1/2 cup apa
  • 2 linguri sirop de porumb (eu am pus miere)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fondantul meu:

Se amesteca toate intr-o cratita pe focul cel mai mic posibil pina ce se dizolva tot zaharul. Se acopera si se mai lasa la fiert 2-3min.


Se descopera si se mai lasa pe foc fara a mai amesteca pina ce compozitia ajunge la 240 grade. Eu am lasat cam 1-2min, cred. Nu am termometru.


Se toarna compozitia intr-o tava stropita cu apa si acoperita cu o hirtie de copt ( data viitoare pun direct in tava, asa mi s-a parut ca arata si in pozele de pe site-ul cu reteta si cred ca e mai simplu asa) ( nu o uniformizati in tava, pur si simplu o turnati acolo, mai in mijloc, se imprastie ea).


Se lasa 2-3min la temperatura camerei pina siropul e cald la atingere, nu fierbinte. Cu o lingura de lemn umezita stringeti tot siropul in centru, apoi il imprastiati (faceti 8-uri, ceva de genul, il amestecati), iar il aduceti in centru, iar il imprastiati, etc. Tot asa pina devine o crema opaca. Se continua 5-10min pina cind compozitia devine tare si foarte greu de amestecat. Acum e farimicioasa, dar o stringeti pe un platou si o framintati bine cu mina umezita pina devine o coca, compacta.

 

TIPS-URI

1

Foarte simplu. Eu am facut cu jumatate din cantitati ca sa vad ce iese. E minunata, dar am mincat o parte din ea. Ups! Are un gust delicios.... daca stiti bomboanele cu visine din visinata, cele facute in cofetarii... au si un strat de fondant.. ala e, iar eu sint moarta dupa bomboanele alea. Pacat ca am terminat visinata :(

2

Eu am pus fondantul la frigider, dar cum il scoti si il framinti putin devine moale. Eu zic ca e foarte bun pentru bomboane, pentru imbracat torturi, pentru facu perlute, etc, dar nu pare foarte bun de modelat floricele sau lucruri asemanatoare. Adica nu poti sa il intinzi foaie, dar am imbracat o mica prajiturica punind cite un gulguloi pe ea si intinzindul usor cu o spatula putin udata cu apa. S-a intins bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fondantul meu" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

cccris 1

07.02.2010, 11:26

Am imbracat si eu torturi cu pasta de lapte praf si pasta de zahar. Azi sau miine pun ultimul tort facut , e tare dragalas. pe cccris.blogspot.com

mena29 1

26.05.2010, 22:56

cccris,am probat fondantul tau si a iesit perfect,ma asteptam sa fie mai complicat dar a fost usor

cccris 1

20.06.2010, 11:23

si e bun la gust, nu?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Batoane de ciocolata