Franzela umpluta

de miremirc in Pui, 29 Feb 2012 | 6508 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 lg zahar
  • 1 lgt sare
  • 50 g untura
  • 250 ml apa calduta
  • Umplutura :
  • 1/2 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 3 lg ulei (sau 40 g unt topit )
  • 150 g branza de vaci
  • frunze de patrunjel proaspete
  • 100 g bacon
  • Uns deasupra :
  • 1 ou( sau 1 galbenus amestecam cu 1 lg lapte )
  • 1 lg mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Franzela umpluta:

Aluat : facem maia-ua : drojdia proaspata o amestecam cu 1 lg de zahar pana se lichefiaza, apoi adaugam putina apa calduta si lasam la dospit pentru 10 minute. intr-un castron cernem faina, punem restul de zahar, sarea, untura, maia-ua si apa calduta treptat.


Framantam aluatul cam 10-15 minute, apoi il lasam la dospit pentru 1 ora, intr-un loc caldut, ferit de curent de aer rece.


Umplutura : pieptul de pui il taiem pe orizontala si il calim in ulei (sau unt topit) pana se albeste. Il intoarcem de pe o parte pe cealalta. Dupa ce s-a racit il taiem cubulete mici. baconul il taiem si pe el cubulete mici.

Calim ceapa taiata marunt in uleiul sau untul ce a ramas de pieptul de pui cu cateii de usturoi taiati marunt si ei, cam 3-4 minute. Adaugam sarea, piperul si frunzele de patrunjel; amestecam pentru omogenizare. Lasam sa se raceasca .


Ceapa calita si racita o amestecam cu baconul taiat, pieptul de pui taiat si el si branza de vaci.


Aluatul il intindem cu sucitorul , impartim in 3 , trecand cu cutitul fara a taia aluatul, apoi pe partile laterale taiem fasii oblic de 4 cm, de la exterior spre interior. Pe mijloc asezam umplutura.


Impletim aluatul, trecand o fasie din stanga in drepata, peste umplutura, pe cea din dreapta o trecem in stanga si repetam pana terminam de impletit. Asezam painea intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie pentru copt.


Ungem deasupra cu ou batut (sau galbenus amestecat cu lapte) si presaram mac.


Dam la cuptor pana se rumeneste deasupra (cam 30-35 de minute).


Lasam sa se raceasca, apoi o putem taia si servi.

Pofta buna !

Sursa mea de insipratie pentru aluat : L.Adamache , iar pentru umplutura : L.Sava .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Franzela umpluta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Sim0na 1

01.03.2012, 21:24

Bun, bun!

VERONICA2607 1

19.03.2012, 18:21

ce buna este...

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 21:07

yamiiii

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Franzela umpluta