Franzele cu bere neagra, faina integrala si chimen

de mihaelar63 in Piine, 5 Feb 2020 | 2293 vizualizari

 

   De data aceasta a venit la rand testarea berii negre la framntat aluatul de paine . Daa , cu siguranta ca voi mai prepara asa painedelicioasa . Am obtinut doua franzele frumoase din care una a ramas acasa iar ceialalta a luat drumul Clujului la baiat .
 

 

INGREDIENTE

  • 700 gr faina alba
  • 300 gr faina integrala
  • 630 ml bere neagra
  • 20 gr drojdie uscata granulata
  • 2 lingurite sare
  • 2 linguri chimen
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Franzele cu bere neagra, faina integrala si chimen:

  1. Am pus drojdia, berea si 4 linguri de faina alba in cuva masinii de paine .
  2. Berea trebuie sa fie calduta , astfel procesul de dospire va fi mai eficient.
  3. Si fainurile trebuie sa fie la temperatura camerei din acelasi motiv .
  4. Am amestecat si am lasat 15 minute sa faca aluatul bule
  5. Am pus restul fainii atat cea alba cat si cea integrala si sarea ,in cuva si am dat drumnul la programul de framntare si dospire .
  6. Semintele de chimen se adauga cam dupa 20 minute in aluat .
  7. Dupa o ora  ce aluatul si-a dublat volumul se scoate pe o folie de silicn si se framnta usor din nou .
  8. Impartiti aluatul in doua si punet-l in tavile pentru cozonaci pe care le-ati uns cu putin ulei .
  9. Eu am lucrat usor cu aluatul . Daca va pare prea lipicios , ungeti plansa  de lucrusi mainile cu putin ulei .
  10. Presarati faina pe deasupra cu ajutorul unei sitemici si faceti din loc in loc taieturi paralele .
  11. Taieturile nu sunt doar pentru aspect , ele vor ajuta sa creasca aluatul mai bine .
  12. In 30 minute de ,, pauza "' la loc fara curenti de aer , aluatul isi dubleaza din nou volumul .
  13. Coaceti franzelele la cuptorul preincalzit la 20 grade timp de 10-150 minute .
  14. Dupa aceasta reduceti temperatura la 180 grade .
  15. Coacera in total va dura 50 minute .
  16. MIe imi place painea bine coapta , daca se doreste sa aiba coaja subtire si moalae o lasati mai putin la cuptor .

                                    Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Berea trebuie sa fie calduta, astfel procesul de dospire va fi mai eficient.

2

Si fainurile trebuie sa fie la temperatura camerei din acelasi motiv.

Daca ti-a placut reteta noastra "Franzele cu bere neagra, faina integrala si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine cu cartofi