Friganele

de ANCA in Dulciuri, 5 Ian 2010 | 3271 vizualizari

 

Imi amintesc de copilarie, facea mama mai mereu, delicioase:)

 

INGREDIENTE

  • 6 felii cozonac
  • 2 oua
  • lapte
  • un pahar de apa
  • 4 linguri zahar
  • o fiola esenta vanilie
  • un plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friganele:

Se taie felii de cozonac mai grosute.


Se inmoaie putin in lapte, dar cu grija, sa nu se rupa, doar se pun in lapte scurt, pe ambele parti. Apoi se tavalesc prin oul batut si se pun in tigaie cu putin ulei, sa se rumeneasca frumos. Se scot pe servetele de hartie care vor absorbi uleiul.


Din apa, zahar, vanilie si zahar vanilat se prepara un sirop. Se toarna peste friganele, sa se insiropeze(mie asa-mi plac), sau se stropeste putin friganeaua la servire, in functie de preferinta.

 

TIPS-URI

1

Cozonacul trebuie sa fie mai tare, aproape uscat, cu cozonac proaspat se rup.

2

Se pot folosi felii de paine mai veche. In acest caz, putem aroma laptele cu vanilie si zahar.

3

Siropul este optional, eu nu pot fara:))

Daca ti-a placut reteta noastra "Friganele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 10 %
389.99 lei
349.99 lei

COMENTARII (16)

ANCA 1

08.01.2010, 10:06

Teo 1

14.01.2010, 20:38

mi-a iesit o bunatate, nu-ti vine sa crezi ca acel cozonac vechi poate sa se transforme in ceva atat de fraged!

ANCA 1

15.01.2010, 15:49

ma bucur tare ca ti-au placut Teo!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura felie de lapte
  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de post cu nuca de cocos