Cornuri cu ciocolata

de La Ancuta in Dulciuri, 26 Mar 2012 | 11844 vizualizari

 

M-au bantuit aceste cornuri din momentul in care le-am vazut la Miha si uite ca le-a venit randul. Sunt minunate, foietate si usor crocante. Dar hai sa nu mai lungim vorba, va spun doar ca sunt perfecte langa o cafea :).

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 100 ml ulei
  • 1 ou
  • 1 lingura otet
  • 1/2 lingurita sare
  • 200 ml apa
  • 200 g unt
  • 100 g ciocolata
  • 1 galbenus + 2 linguri lapte pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu ciocolata:

Cernem faina untr-un castron. Adaugam oul, uleiul, otetul si sarea si incepem sa amestecam. Adaugam treptat apa calduta si framantam un aluat elastic si nellipicios.


Intrindem aluatul in foiae subtire si rounda. Il ungem apoi cu untul moale (la temperatura camerei) apoi taiem cercul in 8 parti, lasand insa mijlocul netaiat.


Fiecare bucata se intoarce peste cercul ramas netaiat, avand grija ca de fiecare data sa intoarcem bucata opusa. Pentru o mai buna intelegere priviti imaginile de aici :).


Aluatul astfel impachetat se inveleste in folie si se da la frigider pentru 2 ore.


Scoatem aluatul din frigider si il intindem in foaia subtire dreptunghiulara. Impaturim foaia pe lungime pana la jumatate apoi acoperim cu cealalta jumatate. Procedam la fel si pe latime.


Aluatul se intinde din nou in foaie dreptunghiulara. Taieme foaia pe lungime iar fiecare parte o impartim in triunghiuri. La baza fiecarui triunghi asezam o bucatica de ciocolata iar apoi rulam spre varf.


Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenus desfacut in lapte.


Dam la cuptor, la foc mediu spre mare, pana se rumenesc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

diaconta 1

28.03.2012, 14:02

tocmai ca stim,de aia am cerut doar ...ceasca

diaconta 1

28.03.2012, 14:04

postavaru



27.03.2012, 09:10
"Dia e ca oul Kinder..."... asa de dulce

doar plina de surprize,pe cand scap de ele,poate mai slabesc putin

La Ancuta 1

29.03.2012, 12:23

si eu nici macar ceasca nu ti-o dau

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Briose cu iaurt si fructe de padure