Prajitura cu dovleac - reteta 1000

de Rux in Dulciuri, 7 Noi 2015 | 1685 vizualizari

 

1000 retete pe bucataras.ro, alaturi de voi dragii mei prieteni bucatarasi minunati....multe...putine...nu stiu...:))))....am ales sa sarbatoresc cu voi, firesc, :)))))) si v-am adus o prajitura fina, delicioasa, de toamna.... care sper sa va placa :x

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 260 g faina
  • 200 g unt
  • vanilie
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri pline zahar pudra
  • 2 linguri ulei (vegetal)

Umplutura:

  • 2 kg dovleac
  • 50 g unt
  • 250 g zahar
  • vanilie
  • scortisoara

Decor:

  • zahar pudra vanilat
  • scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac - reteta 1000:

Se taie untul rece felii si se cerne faina peste el intr-un vas  adanc, se adauga galbenusurile, uleiul, vanilia, zaharul pudra si se framanta aluatul pana devine elastic (6 sau 7 minute), se infaineaza usor si se pune o ora la rece.

Dovleacul se curata si  se razuie pe razatoarea mare, apoi se inmoaie usor intr-o tigaie mare in unt, impreuna cu zaharul, vanilia si scortisoara, amestecand din cand in cand, eu am acoperit vasul cu un capac, apoi se raceste compozitia.

Aluatul se rupe in doua bucati.

Se unge o tava cu unt (cca 25/35) si se rade pe razatoarea prima bucata de aluat.

Punem deasupra usor cu o paleta  compozitia de dovleac si deasupra razuim cea de-a doua bucata de coca, avand grija sa fie cat de cat uniforma suprafata.

Coacem prajitura la 180 de grade pana se rumeneste frumos, undeva in jur de 45 sau 50 de minute (in functie de cuptor), apoi o racim si o pudram cu zahar pudra vanilat si scortisoara.

Deliciu de toamna garantat!

 

TIPS-URI

1

Prajitura se taie foarte bine cand este rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac - reteta 1000" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

Dya Daniela Andrei 1

10.11.2015, 08:53

Felicitari Fluturas Mov si scump!!!

Rux 1

10.11.2015, 19:05

Dya,,, ma rasfeti mereu...multumesc scumpo...te imbratisez cu mareee drag!

Rux 1

10.11.2015, 19:05

Dantes....multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!