Friganele

de Irina in Mancare copii, 1 Oct 2013 | 12635 vizualizari

 

Ehei, ce mai improviza mama in bucatarie...Eram trei copii la masa si nu mai stia ce gustari sa ne mai faca. De exemplu, daca aveam cornuri in casa, le cresta si le umplea cu branza sau gem si le punea nitel in cuptor. Facea un aluat de chec, dar fara zahar si punea in el si niste cascaval si sunca si iesea o bunatate de chec aperitiv. Sau din painea mai uscata ne facea repede niste friganele dulci...ce ne mai bateam pe ele...

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 150 ml lapte
  • 4 felii de paine
  • zahar
  • ulei pentru prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friganele:

Azi i-am facut si eu Ioanei friganele, pe care le-a mancat cu un pahar cu lapte.

Am pregatit 4 felii de paine.

Oul l-am batut intr-un castron, am adaugat laptele si putin zahar si am amestecat.

Am pus feliile de paine la inmuiat, intorcandu-le pe ambele parti.

Am pus vasul Zepter pe foc, cu capacul pe el. Cand acul indicator a ajuns in zona verde, am pus putin ulei, cat sa acopere baza lui si am asezat feliile de paine. Le-am lasat la prajit fara capac, pana au devenit aurii si le-am intors. Am oprit focul.

In scurt timp s-au rumenit si pe partea cealalta si le-am scos pe un prosop de hartie, pentru a absorbi uleiul in exces.

Le-am presarat cu putin zahar, asa cum mancam in copilarie. 

Acum fiecare poate adauga ce-i mai face pofta, ori o dulceata, ori niste fructe. Eu, peste una am turnat putina crema cu cafea (pentru cine cunoaste Crema de la "Bunatati din natura"). Dulce a mai fost!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friganele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta copilariei, paine in ou