Friganele

de Irina in Mancare copii, 1 Oct 2013 | 10177 vizualizari

 

Ehei, ce mai improviza mama in bucatarie...Eram trei copii la masa si nu mai stia ce gustari sa ne mai faca. De exemplu, daca aveam cornuri in casa, le cresta si le umplea cu branza sau gem si le punea nitel in cuptor. Facea un aluat de chec, dar fara zahar si punea in el si niste cascaval si sunca si iesea o bunatate de chec aperitiv. Sau din painea mai uscata ne facea repede niste friganele dulci...ce ne mai bateam pe ele...

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 150 ml lapte
  • 4 felii de paine
  • zahar
  • ulei pentru prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friganele:

Azi i-am facut si eu Ioanei friganele, pe care le-a mancat cu un pahar cu lapte.


Am pregatit 4 felii de paine.


Oul l-am batut intr-un castron, am adaugat laptele si putin zahar si am amestecat.


Am pus feliile de paine la inmuiat, intorcandu-le pe ambele parti.


Am pus vasul Zepter pe foc, cu capacul pe el. Cand acul indicator a ajuns in zona verde, am pus putin ulei, cat sa acopere baza lui si am asezat feliile de paine. Le-am lasat la prajit fara capac, pana au devenit aurii si le-am intors. Am oprit focul.


In scurt timp s-au rumenit si pe partea cealalta si le-am scos pe un prosop de hartie, pentru a absorbi uleiul in exces.


Le-am presarat cu putin zahar, asa cum mancam in copilarie.


Acum fiecare poate adauga ce-i mai face pofta, ori o dulceata, ori niste fructe. Eu, peste una am turnat putina crema cu cafea (pentru cine cunoaste Crema de la "Bunatati din natura"). Dulce a mai fost!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friganele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Bya Ralu 1

05.10.2013, 17:48

ce bune sunt

Dana_Retetegg 1

03.11.2013, 21:41

miam miam

iri_iri 1

12.12.2013, 22:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Furnicuta
  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine in ou