Friganele cu finetti si banane

de JulyCris in Dulciuri, 9 Noi 2015 | 1232 vizualizari

 

Pentru ca habar n-am avut ce denumire sa le dau, fiica-mea le-a zis clătuş sau kurtite, pentru ca, zice ea minunatiile astea atat de gustoase sunt combinatie intre clatitele cu finetti si banane si kurtos. Am ramas totusi la ceva mai simplu. Friganele cu finetti si banane. :) Nu e inventia mea, am vazut asta pe facebook pe o pagina bulgareasca(cred) "Bon apetit".

https://www.facebook.com/video.php?v=10152680193046348&set=vb.63301101347&type=2&theate

Fara ingrediente,fara masura,totul "din ochi",cert este ca a iesit ceva absolut senzational. Fiica-mea, cand a gustat prima data, mi-a zis asa: "Mami, mi s-au inmuiat genunchii la cat sunt de bune...!!!! Doamneeeee!!!!" Este si bomba calorica, e foarte adevarat, asa ca, mancati doar una. :P Eu vorbesc? Ca am mancat 3 din prima. :))) Ce mai conteaza, nu fac in fiecare zi! Am sa va dau ingredientele folosite de mine.

 

INGREDIENTE

    • 10-12 felii paine toast
    • 2 banane
    • 4-5 linguri finetti
    • 1 ou
    • 150 ml lapte
    • 1 lingura zahar
    • esenta de vanilie
    Pentru ornat
    • 3-4 linguri zahar
    • 3-4 linguri nuca macinata
    • 1 lingura scortisoara
    • frisca
    • ulei pt prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friganele cu finetti si banane:

Sper sa fiu destul de explicita,daca nu voi atasa si poze cu fiecare pas in parte si sigur veti intelege. Mai aveti si link-ul la clip si va puteti uita. :)


Feliile de paine le decupam de coaja.Cu ajutorul unui sucitor,le intindem putin. Procedam ca atunci cand intindem aluatul pt gogosi.Punem o lingurita finetti(eu l-am incalzit pe baie de aburi ca sa fie mai usor de intins) si intindem pe toata felia, apoi punem intr-o margine banana (doua lingurite). Rulam usor felia de paine. Oul il batem putin cu furculita,adaugam laptele, zaharul si vanilia si amestecam bine. Dupa ce terminam painea de umplut si rulat, introducem fiecare bucata in compozitia de ou cu lapte si zahar.Punem apoi la prajit in uleiul incins. Prajim pe ambele parti.Scoatem pe o farfurie. Separat, pregatim zaharul, nuca macinata si scortisoara. Dam fiecare bucata prin acest amestec pe toate partile. Punem pe farfurie. Se serveste alaturi de frisca batuta. Delicios!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friganele cu finetti si banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

09.11.2015, 16:37

Bunica 1

09.11.2015, 17:03

O bunătate!

Camelya 1

09.11.2015, 20:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase cu unt