Desert clatite

de Meea in Dulciuri, 11 Apr 2017 | 3003 vizualizari

 

        Fusesem de curând în vizită la o vecină de a mea, o doamna în jur de vreo 60 de ani, pasionată de gătit și căreia îi place taare mult să povestească haha:)). Și cum stăteam noi la povești mă servise cu ”crepes”. 

-Par a fi clătite! am spus eu.

-Chiar asta sunt! Clătitele dulci se numesc crepes, iar cele sărate se numesc galette.

          Ah, bine de știut! Pe masă, clătitele pufoase îmbrăcau dulceața mea preferată, cea de măceșe și miroseau taare bine. Am servit numaidecât o clătită și deja mai aflasem ceva: demult, oamenii foloseau zăpădă proaspăt căzută ca ingredient secret pentru obținerea clătitelor pufoase. 

-Asta e chiar ciudat! Zăpadă? Păi și dacă era vară?

-Atunci ieșeau clătitele puțin mai tari.

          Ugh, deja parcă mi-am creat o altă imagine despre clătite. Adică, pentru mine erau un desert rapid, gustos desigur și mereu la îndemâna oricui. Acum să aflu că ele în trecut erau o specialitate mă face să le prețuiesc mai mult. Aaa da, am mai aflat încă ceva despre clătite în doar 2 ore haha:)). Cică existase cea mai mare clătită din lume, cu diametru de aprox. 15 metri și cântărea 3 tone, undeva prin Manchester. Asta chiar e ceva! Mă tot gândesc, cum oare or fi făcut oamenii aceea o clătită uriașă care cântărea 3 tone? WOW! Mă întreb în câte zile or fi mâncat-o haha:)).

          Gata cu informațiile, se înserase deja și am plecat spre casă. Toată noaptea m-am gândit la ceea ce aflasem despre clătite și încercam să îmi imaginez oamenii din trecut făcând clătite cu zăpadă. A doua zi, nu făcusem eu clătite cu zăpadă, însă mi se făcuse deja poftă pe clătite la cât m-am tot gândit la ele și am făcut și eu! 

          Vă prezint astăzi o rețetă de clătite așa cum o fac eu, fără zăpadă și cu diametrul de doar 21 cm haha:)).

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 100 ml apă
  • 50 ml lapte de soia cu vanilie
  • 2 ouă
  • 350 g făină
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clatite:

 Amestecăm bine laptele, apa și laptele de soia. Adaugam apoi și ouăle, sarea și făina, amestecând ușor să nu se facă cocoloașe. Ungem tigaia pentru clătite cu puțin ulei, îl lăsăm să se încingă și turnăm un polonic din aluatul pentru clătite.

Lăsăm să se rumenească pe o parte (până când se dezlipesc ușor de tigaie) și le întoarcem 2-3 minute și pe cealaltă. Coaceți clătitele, la foc mic, pentru a nu se rumeni prea tare.

          Serviți apoi clătitele cu gem, nutella, budincă, fructe sau goale, așa cum îmi plac și mie!

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: http://delightsbymeea.blogspot.ro/2017/04/clatite.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Kinder Bueno