Inghetata cu vanilie si dulceata de cirese

de gaby_duceag in Dulciuri, 24 Iun 2014 | 1630 vizualizari

 

Nu ma pot declara un fan al inghetatei, rareori servesc asa ceva la desert, dar cand piticul ma roaga – mama, faci inghetataaaa? :))), pot eu refuza?

Pornind de la o reteta de baza vazuta la Adi Hadean, am facut o portie de inghetata de vanilie si una cu ciocolata.

Deosebirea intre cele doua consta in faptul ca inainte de a lua vasul de pe foc (asa cum am scris in aceasta reteta in care am prezentat inghetata de vanilie) am pus doua ciocolate cu lapte si am amestecat pana la omogenizare si pe cea cu ciocolata n-am mai scos-o de la rece sa sparg acele de gheata.

Copiilor le-au placut ambele variante, mie niciuna :-)))))

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente
  • 1l lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • 250 gr zahar
  • 6 galbenusuri
  • zahar vanilat
  • dulceata de cirese
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu vanilie si dulceata de cirese:


  1. Intr-un bol amesteca laptele cu frisca si zaharul.

  2. Adauga galbenusurile si mixeaza totul pana la omogenizare.

  3. Pune totul intr-un vas termorezistent pe care-l pui intr-o oala in care fierbe apa.

  4. Lasa-l timp de 20 minute amestecand continuu.

  5. Nu lasa apa sa dea in clocot, mai adauga cand si cand cate putina apa rece.

  6. Dupa 20 minute transfera vasul intr-un altul cu apa rece si gheata.

  7. Raceste, pune intr-o caserola amestecul si da-l la congelator.

  8. Dupa cateva ore scoate-l si cu ajutorul unui blender sparge acele de gheata.

  9. Cand amestecul a prins o consistenta legata si e destul de inghetat adauga dulceata de cirese si zaharul vanilat si omogenizeaza.

  10. Lasa vasul la congelator pana in momentul servirii.

  11. Serveste in cupe, cu topping de caramel.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu vanilie si dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

deyutzky 1

24.06.2014, 21:57

Andreea Caroline 1

25.06.2014, 10:55

Portia ta trimite-o la mine

mamaieelena 1

26.06.2014, 20:37

mmm delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu vanilie si cacao