Inghetata cu vanilie si cacao

de Lorra in Dulciuri, 13 Ian 2012 | 5381 vizualizari

 

Sa ne amintim vara !
...mmm...un rasfat de vara si nu numai...!
Va este dor de anotimpul calduros ?!
(prima mea inghetata)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200 g. zahar
  • 400 ml. frisca lichida
  • 3 pliculete zahar  vanilat
  • 3 lingurite cacao
  • 1 esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu vanilie si cacao:

Se amesteca intr-un vas 3 galbenusuri si zaharul vanilinat, si separat in alt vas 3 galbenusuri batute spuma, esenta de rom si cacaoa.



Se bat spuma cele 6 albusuri impreuna cu zaharul, apoi se imparte in mod egal in cele 2 vase, mixand bine.


Se bate frisca bine, apoi se imparte in mod egal in cele 2 vase si se amesteca bine.


Se aseaza crema de cacao intr-un vas pe care-l bagam la congelator pentru aproximativ 1 ora, dupa ce aceasta s-a intarit putin, se aseaza deasupra si crema de vanilie si se da la congelator cateva ore.


Se orneaza cu ciocolata rasa.


Dupa preferinte se poate orna si cu : frisca, bucati de ciocolata, alune...


Pofta buna !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu vanilie si cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Lorra 1

08.07.2013, 15:42

nadea68 1

08.07.2013, 18:38

Lorra 1

08.07.2013, 22:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Inghetata cremoasa cu cacao si ciocolata