Friganele sau French toast

de Catalina L in Dulciuri, 29 Ian 2017 | 2436 vizualizari

 

Ce putem face cu un rest de briosa sau paine?  Un Pudding englezesc? L-am facut deja aveti reteta aici .
Alte retete "anti-gaspi" ? Friganele, si-n plus cu o garnitura de zmeura.
M-am inspirat de la reteta bucatarului francez Cyril Lignac.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/01/friganele-sau-french-toast.html
Cand fac friganele, ma gandesc de fiecare data la filmul Kramer vs. Kramer  si la scena micului dejun.
Este ulltimul mic dejun intre fiu si tata, inainte ca mama sa vina sa recupereze micutul.
O scena scurta de 1 minut 30 s plina de tristete.
Tata incearca sa pregatesca friganele ca de obicei, fara a arata fiului ca este distrus.
Cateva scene aici: https://youtu.be/u5iyPqiSccU

 

INGREDIENTE

  • 8 felii de briosa
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 50 g de zahar
  • 1 pastaie de vanilie sau pudra de vanilie
  • 25 g de unt

Garnitura de zmeură:

  • 150 g de zmeură
  • 15 g de zahar
  • 50 ml apa minerala cu bule
  • zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friganele sau French toast:

Am folosit un rest de Brioşă belgiană 

Incepeti cu garnitura de zmeura.

Intr-o tigaie, amestecati apa, zaharul si adaugati zmeura cand apa clocoteste. Presati cateva fructe pentru a lasa sucul sa iasa. Lasati cateva minute, astfel incat zmeura sa ramana inca intreaga. Adaugati cateva fructe intregi, luati de pe foc si rezervati.

Prreparati friganelele:

Amestecati zaharul, vanilia, ouale si adaugati treptat laptele. Inmuiati feliile de briosa in compozitie.

Prajiti-le in untul topit, intr-o tigaie incinsa.

Adaugati un pic de zahar-15 g in tigaie, pentru a carameliza briosa.

Depuneti garnitura de zmeura deasupra si presarati zahar pudra.

Serviti sunt delicioase :)

 

TIPS-URI

1

folositi paine/briosa veche, pentru ca cea proaspata are tendinta sa se sfarame;

2

pentru ca painea sa prinda crusta aurie, asigurati-va ca tigaia este incinsa si presarati un pic de zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friganele sau French toast" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

kytz 1

29.01.2017, 17:57

Rocsi 1

29.01.2017, 19:21

Chiar azi am vazut ca facea ceva asemanator Jamie Oliver!

mirela0911 1

29.01.2017, 20:45

Yummy!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine cu zahar si scortisoara