Prajitura cu foi si ciocolata

de alilianaa in Dulciuri, 26 Dec 2015 | 3942 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi: 150 g unt,
  • 150 smantana 20% grasime,
  • 100 g zahar,
  • 2 oua, un plic praf de copt,
  • un praf de sare,
  • o lingura suc de lamaie, 550-600 g faina
  • Crema: 800 ml lapte
  • 4 oua
  • 200-220 g zahar
  • 200 g unt
  • 100 g cicolata amaruie
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 50 g cacao
  • esenta de rom
  • 5 linguri amidon

Glazura: 100 ml frisca lichida, 150 g ciocolata amaruie Ornament: bobite de ciocolata

Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si ciocolata:

Mod de pregatire: Foi : Intr-un vas, untul topit se amesteca cu smantana, zaharul si ouale si se omogenizeaza. Adaugam praful de copt, zeama de lamaie, faina treptat pana obtinem un aluat moale, nelipicios. Din aceasta rezulta 4 foi coapte pe tava de aragaz.


Crema: Zaharul impreuna cu ouale se mixeaza pana obtinem o crema. Adaugam amidonul , cacaua, un praf de sare si pe urma laptele putin cate putin. Omogenizam. Punem compozitia pe foc si amestecam cand si cand pentru a nu se lipi. Adaugam ciocolata rupta in bucati, esenta de rom. Cand este gata crema o dam la o parte de pe foc si adaugam untul. Amestecam pana ce crema incorporeaza tot untul. Aceasta crema ajunge sa umplem foille de mai sus, mai putin ultima foaie (partea de sus).


Glazura. Ciocolata se pune la topit cu frisca lichida. Cand este gata se da la rece. Cat este putin calda se intinde uniform peste prajitura. dam prajitura la rece. Ornam cu bombonici de ciocolata.


De preferat este ca prajitura sa fie finalizata cu o zi inainte de servire, foile avand timp sa ,, traga".


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Micutza Luana 1

28.12.2015, 10:22

ce buna e

Catalina L 1

28.12.2015, 11:40

foarte buna

noiinbucatarie 1

10.02.2016, 20:08

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si ciocolata