Prajitura cu foi si ciocolata

de alilianaa in Dulciuri, 26 Dec 2015 | 3551 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi: 150 g unt,
  • 150 smantana 20% grasime,
  • 100 g zahar,
  • 2 oua, un plic praf de copt,
  • un praf de sare,
  • o lingura suc de lamaie, 550-600 g faina
  • Crema: 800 ml lapte
  • 4 oua
  • 200-220 g zahar
  • 200 g unt
  • 100 g cicolata amaruie
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 50 g cacao
  • esenta de rom
  • 5 linguri amidon

Glazura: 100 ml frisca lichida, 150 g ciocolata amaruie Ornament: bobite de ciocolata

Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si ciocolata:

Mod de pregatire:  Foi :   Intr-un vas, untul topit se amesteca cu smantana, zaharul si ouale si se omogenizeaza. Adaugam praful de copt, zeama de lamaie, faina treptat pana obtinem un aluat moale, nelipicios. Din aceasta rezulta 4 foi coapte pe tava de aragaz. 

Crema: Zaharul impreuna cu ouale se mixeaza pana obtinem  o crema. Adaugam amidonul , cacaua, un praf de sare si pe urma laptele putin cate putin. Omogenizam.  Punem compozitia pe foc si amestecam cand si cand pentru a nu se lipi. Adaugam ciocolata rupta in bucati, esenta de rom. Cand este gata crema o dam la o parte de pe foc si adaugam untul.  Amestecam pana ce crema incorporeaza tot untul. Aceasta crema ajunge sa umplem foille de mai sus, mai putin ultima foaie (partea de sus).

Glazura. Ciocolata se pune la topit cu frisca lichida. Cand este gata se da la rece. Cat este putin calda se intinde uniform peste prajitura. dam prajitura la rece. Ornam cu bombonici de ciocolata. 

De preferat este ca prajitura sa fie finalizata cu o zi inainte de servire, foile avand timp sa ,, traga". 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu foi si ciocolata-0
Prajitura cu foi si ciocolata-1
Prajitura cu foi si ciocolata-2
Prajitura cu foi si ciocolata-3

COMENTARII (36)

Micutza Luana

Micutza Luana 1

28.12.2015, 10:22

ce buna e

Catalina L

Catalina L 1

28.12.2015, 11:40

foarte buna

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

10.02.2016, 20:08

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!