Frigarui cu cartofi prajiti, noi, chiftele de zucchine si sos de iaurt

de retetele_tinei in Mancaruri cu carne, 12 Oct 2014 | 4105 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru frigarui:

  • 250g carne de vita
  • 250g carne de porc
  • 350g carne de pui
  • 200ml vin rosu, sec
  • 100ml bere blonda
  • 2 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • piper
  • sare
  • oregano
  • cimbrisor

Ingrediente pentru chiftelele de zucchine:

  • 5 zucchine baby
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ou mare sau 2 mai mici
  • 3 linguri de faina
  • sare
  • patrunjel verde
  • ulei de floarea-soarelui, pt prajit
  • Ingrediente pt sos:
  • 125ml iaurt grecesc
  • 1/2 castravete ( cca 50-60g)
  • 2 catei de usturoi
  • 12 frunze de busuioc
  • frunze de patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • Ingrediente pentru cartofi prajiti:
  • 1kg de cartofi noi
  • sare
  • ulei de floarea-soarelui, pt prajit
Portii: 5
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui cu cartofi prajiti, noi, chiftele de zucchine si sos de iaurt:

Incepem cu carnea, pe care o vom lasa la marinat, cateva ore. Asadar carnea de vita o taiem bucatele, dupa care o punem intr-un bol, iar peste ea vom punem vinul.Dupa care, punem sare, piper, cimbrisor, oregano, un catel de usturoi, ras, amestecam bine, punem capacul peste caserola si lasam carnea cateva ore la marinat.Dupa ce am terminat, cu carnea de vita, ne ocupam de carnea de pui si porc. Asadar, taiem atat carnea de porc cat si cea de pui, bucatele. Punem bucatelele, de carne, intr-o caserola, iar peste ele punem lingurile de ulei de masline, oregano, sare si piper.Carnea se amesteca, iar la urma se pun 100ml de bere si catelul de usturoi, ras. Dupa care se amesteca din nou bine, se pune capacul peste caserola si se da deoparte, pt cateva ore. Dupa ce carnea a stat cateva ore, la marinat, e gata pt urmatorul pas, asadar, carnea, se pune in strecuratoare. Prima data punem carnea de vita.Dupa care, amestecul de porc si pui.Cat timp carnea e in strecuratoare, putem sa ne ocupam  de zucchine, prin urmare, spalam si radem zucchinele. Dupa care, adaugam sare si lasam zucchinele putin sa stea la inmuiat.Dupa zucchine, putem sa incepem sa punem carnea pe betisoarele de frigarui.

Asadar, putem incepe cu vita, dupa porc si la urma pui.Pana terminam bucatelele de carne. Mie mi-au iesit 5 betisoare.Dupa aceea,  aranjam betisoarele pe gratarul de aragaz si le lasam la prajit, la foc mic.Acum putem face chiftelele de zucchine. Asadar, peste zucchinele rase, punem patrunjel verde, taiat si usturoi ras.Dupa care adaugam oul batut, faina si amestecam bine.Intr-o tigaie, punem ulei, iar cand incepe sa sfarie, punem din amestecul de zucchine, cu lingura. Le prajim pe o parte si pe cealalta.Dupa ce s-au prajit, le scoatem pe o farfurie, in care am pus hartie de bucatarie. Si asa, prajim toata compozitia de zucchine, pregatita.Mai departe, pregatim sosul. Intr-un bol punem iaurtul grecesc, sare si piper.Radem castravetele.Radem si usturoiul .Taiem frunzele de busuioc si patrunjel si le punem peste sos. Amestecam bine si il lasam deoparte.Mai departe, curatam, spalam si taiem cartofii.Intr-o tigaie punem ulei, iar cand incepe sa sfaraie, punem din cartofi.Prajiindu-i pe toti, pe rand. Dupa ce ii scoatem din ulei, punem sare peste ei.Dupa ce carnea s-a prajit, o luam de pe gratar( daca cumva celelate produse,nu sunt gata, carnea trebuie depozitata intr-un loc unde sa se mentina caldura).Odata toate pregatite, putem infuleca cu multa pofta, aceste minunatii.Pofta mare:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui cu cartofi prajiti, noi, chiftele de zucchine si sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Frigarui de pui marinate