Frigarui cu cartofi prajiti, noi, chiftele de zucchine si sos de iaurt

de retetele_tinei in Mancaruri cu carne, 12 Oct 2014 | 1411 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru frigarui:

  • 250g carne de vita
  • 250g carne de porc
  • 350g carne de pui
  • 200ml vin rosu, sec
  • 100ml bere blonda
  • 2 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • piper
  • sare
  • oregano
  • cimbrisor

Ingrediente pentru chiftelele de zucchine:

  • 5 zucchine baby
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ou mare sau 2 mai mici
  • 3 linguri de faina
  • sare
  • patrunjel verde
  • ulei de floarea-soarelui, pt prajit
  • Ingrediente pt sos:
  • 125ml iaurt grecesc
  • 1/2 castravete ( cca 50-60g)
  • 2 catei de usturoi
  • 12 frunze de busuioc
  • frunze de patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • Ingrediente pentru cartofi prajiti:
  • 1kg de cartofi noi
  • sare
  • ulei de floarea-soarelui, pt prajit
Portii: 5
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui cu cartofi prajiti, noi, chiftele de zucchine si sos de iaurt:

Incepem cu carnea, pe care o vom lasa la marinat, cateva ore. Asadar carnea de vita o taiem bucatele, dupa care o punem intr-un bol, iar peste ea vom punem vinul.Dupa care, punem sare, piper, cimbrisor, oregano, un catel de usturoi, ras, amestecam bine, punem capacul peste caserola si lasam carnea cateva ore la marinat.Dupa ce am terminat, cu carnea de vita, ne ocupam de carnea de pui si porc. Asadar, taiem atat carnea de porc cat si cea de pui, bucatele. Punem bucatelele, de carne, intr-o caserola, iar peste ele punem lingurile de ulei de masline, oregano, sare si piper.Carnea se amesteca, iar la urma se pun 100ml de bere si catelul de usturoi, ras. Dupa care se amesteca din nou bine, se pune capacul peste caserola si se da deoparte, pt cateva ore. Dupa ce carnea a stat cateva ore, la marinat, e gata pt urmatorul pas, asadar, carnea, se pune in strecuratoare. Prima data punem carnea de vita.Dupa care, amestecul de porc si pui.Cat timp carnea e in strecuratoare, putem sa ne ocupam de zucchine, prin urmare, spalam si radem zucchinele. Dupa care, adaugam sare si lasam zucchinele putin sa stea la inmuiat.Dupa zucchine, putem sa incepem sa punem carnea pe betisoarele de frigarui.


Asadar, putem incepe cu vita, dupa porc si la urma pui.Pana terminam bucatelele de carne. Mie mi-au iesit 5 betisoare.Dupa aceea, aranjam betisoarele pe gratarul de aragaz si le lasam la prajit, la foc mic.Acum putem face chiftelele de zucchine. Asadar, peste zucchinele rase, punem patrunjel verde, taiat si usturoi ras.Dupa care adaugam oul batut, faina si amestecam bine.Intr-o tigaie, punem ulei, iar cand incepe sa sfarie, punem din amestecul de zucchine, cu lingura. Le prajim pe o parte si pe cealalta.Dupa ce s-au prajit, le scoatem pe o farfurie, in care am pus hartie de bucatarie. Si asa, prajim toata compozitia de zucchine, pregatita.Mai departe, pregatim sosul. Intr-un bol punem iaurtul grecesc, sare si piper.Radem castravetele.Radem si usturoiul .Taiem frunzele de busuioc si patrunjel si le punem peste sos. Amestecam bine si il lasam deoparte.Mai departe, curatam, spalam si taiem cartofii.Intr-o tigaie punem ulei, iar cand incepe sa sfaraie, punem din cartofi.Prajiindu-i pe toti, pe rand. Dupa ce ii scoatem din ulei, punem sare peste ei.Dupa ce carnea s-a prajit, o luam de pe gratar( daca cumva celelate produse,nu sunt gata, carnea trebuie depozitata intr-un loc unde sa se mentina caldura).Odata toate pregatite, putem infuleca cu multa pofta, aceste minunatii.Pofta mare:)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui cu cartofi prajiti, noi, chiftele de zucchine si sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

12.10.2014, 20:39

Ce meniu cu de toate!

Valclaudia 1

12.10.2014, 20:44

babi5 1

13.10.2014, 18:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tort Raisa,cu zmeură şi ciocolată-Reţeta cu numărul  700

ieri la 21:44

Tartă cu brânzeturi şi broccoli

ieri la 20:59

RETETA RECOMANDATA
Frigarui din carne de porc