Frigarui de creveti, orez si Mango Chutney

de MyCookingLife in Fructe de mare, 7 Mar 2012 | 3278 vizualizari

 

Perfecti - crocanti si picanti! Acest preparat a facut parte din meniul romantic de anul acesta de Valentine's Day!

 

INGREDIENTE

  • (nu am masurat cantitatile)
  • Frigarui:
  • creveti
  • apa foarte rece
  • faina cu sare
  • lapte
  • pesmet
  • chilli
  • praf de usturoi
  • Orez:
  • 1/3 cana orez basmati si salbatic
  • un cubulet de unt
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui de creveti, orez si Mango Chutney:


Orezul:


Se spala orezul. Se lasa in apa rece 10 minute. Se schimba din nou apa si se pune la fiert. Atentie! Pentru un orez perfect, trebuie folosite cantitati exacte de orez si apa. Astfel ca, se masoara apa in care se fierbe orezul cu aceeasi cana / masura cu care a fost masurat orezul. Se pune apa in cantitate dubla fata de cantitatea de orez - in cazul meu, 2/3 de cana de apa, pentru 1/3 cana de orez.


Se pune orezul la fierb descoperit, iar cand incepe sa fiarba apa, se acopera si se reduce focul la minim. Se fierbe exact 10 minute, se ia de pe foc, se sareaza, se pune untul, se afaneaza cu lingura si se lasa cu capacul pus inca 20 minute.


Frigarui:


Se amesteca faina cu sare. Se amesteca pesmetul cu praful de usturoi si chilli praf. Se dau crevetii prin apa foarte rece, apoi prin faina. Dupa aceea, se trec prin lapte si la final, prin pesmet picant. Se pun pe frigarui de lemn de marime medie. Se prajesc in 2 linguri de ulei de masline.


Se servesc cu Mango Chutney.

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de creveti, orez si Mango Chutney" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

MIUTA 1

07.03.2012, 14:19

Super buni ce pofta mi-ai facut

Angelina_Elena 1

07.03.2012, 17:41

arata super atat frigarui cat si orezul!imi place si prezentarea!

MyCookingLife 1

07.03.2012, 21:33

Multumesc! Sa aveti o primavara frumoasa! Gasiti stropi de fericire in fiecare lucru marunt si zambiti in fiecare zi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6684 puncte

Rocsi

5253 puncte

MotanLaOale

5030 puncte

oanapl

4512 puncte

katty

4324 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Frigarui cu sepii si creveti