Frigarui de creveti, orez si Mango Chutney

de MyCookingLife in Fructe de mare, 7 Mar 2012 | 2383 vizualizari

 

Perfecti - crocanti si picanti! Acest preparat a facut parte din meniul romantic de anul acesta de Valentine's Day!

 

INGREDIENTE

  • (nu am masurat cantitatile)
  • Frigarui:
  • creveti
  • apa foarte rece
  • faina cu sare
  • lapte
  • pesmet
  • chilli
  • praf de usturoi
  • Orez:
  • 1/3 cana orez basmati si salbatic
  • un cubulet de unt
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui de creveti, orez si Mango Chutney:


Orezul:


Se spala orezul. Se lasa in apa rece 10 minute. Se schimba din nou apa si se pune la fiert. Atentie! Pentru un orez perfect, trebuie folosite cantitati exacte de orez si apa. Astfel ca, se masoara apa in care se fierbe orezul cu aceeasi cana / masura cu care a fost masurat orezul. Se pune apa in cantitate dubla fata de cantitatea de orez - in cazul meu, 2/3 de cana de apa, pentru 1/3 cana de orez.


Se pune orezul la fierb descoperit, iar cand incepe sa fiarba apa, se acopera si se reduce focul la minim. Se fierbe exact 10 minute, se ia de pe foc, se sareaza, se pune untul, se afaneaza cu lingura si se lasa cu capacul pus inca 20 minute.


Frigarui:


Se amesteca faina cu sare. Se amesteca pesmetul cu praful de usturoi si chilli praf. Se dau crevetii prin apa foarte rece, apoi prin faina. Dupa aceea, se trec prin lapte si la final, prin pesmet picant. Se pun pe frigarui de lemn de marime medie. Se prajesc in 2 linguri de ulei de masline.


Se servesc cu Mango Chutney.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de creveti, orez si Mango Chutney" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

MIUTA 1

07.03.2012, 14:19

Super buni ce pofta mi-ai facut

Angelina_Elena 1

07.03.2012, 17:41

arata super atat frigarui cat si orezul!imi place si prezentarea!

MyCookingLife 1

07.03.2012, 21:33

Multumesc! Sa aveti o primavara frumoasa! Gasiti stropi de fericire in fiecare lucru marunt si zambiti in fiecare zi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Creveti saganaki