Frigărui de pui la grătar

de AlexJ in Pui, 5 Mai 2011 | 3706 vizualizari

 

Şi a venit şi 1 Mai.
Preafrumoasa Lună Mai, sau Florar, cum se numește în popor , o lună perfectă pentru a te îndrăgosti... asta în cazul în care nu ai făcut-o deja...
Cu 1 Mai încep și ieșirile la aer liber, deci vremea grătarelor .Şi cum am prins un timp excelent ne-am repezit la grătarul din dotare cu niște frigăruii de pui.

 

INGREDIENTE

  • 2 piepți de pui
  • ardei verde, ardei roșu capia
  • ceapă
  • orice altă legumă mai doriți ( puteți încerca de ex. ciuperci)
  • kaiser sau slăninuță
  • pentru marinată smântână sau iaurt
  • boia de ardei, sare, piper,usturoi granulat, mentă
  • un bărbat specialist în făcutul focului și al grătarelor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigărui de pui la grătar:

În primul rând pregătim cele necesare: se taie pieptul de pui în felii și apoi in cuburi, nu foarte mari. La fel se face și cu ardeii și kaiserul. Ceapa se taie în 4 și se desface în foi.

  Apoi toate mirodeniile se pun într-un bol .Cantitățile sunt în funcție de preferințele dvs. În același bol se pun câteva linguri de smântână și se amestecă până se obține o pastă.

Bucățile de pui se ung cu aceasta pastă şi se începe operațiunea de realizarea a frigărilor  și anume înfigerea în bețe a ingredientelor.

Luam câte un băț și cu mare grijă ca să nu ne înțepăm , înfigem câte o bucată de ceapă , apoi carne , apoi câte un ardei, puțin kaiser , iar ceapă , iar carne și tot asa , până se umple tot bățul(ordinea o stabiliți în funcție de preferința fiecăruia ) dar lăsăm capetele libere cam 3-4 cm în fiecare parte, ca să putem să ținem frigăruile în mână atunci când le mânuim pe grătar sau când le mâncăm, eu am pus și putină folie la un capăt pentru cazul în care ia foc bățul.

Să nu uităm de soțul din dotare, care este responsabil cu focul și prăjirea frigăruilor. Să nu uitați să-i amintiți totuşi că grătarul trebuie uns cu slăninuța sau măcar șters cu puțin ulei , altfel riscați ca frigăruile să se prindă puțin de grătar.

Când toate frigăruile sunt pregătite vă deplasați la locul faptei, unde grătarul ar trebui să fie pregătit să le primească. Dacă jarul  nu este gata încă , nici o problemă oricum este bine ca frigăruile să stea puțin să se odihnească.

Acesta este momentul în care soțul devine personajul central. 

Frigăruile se așează pe grătar la rând și avem grijă să le întoarcă când pe o parte , când pe alta , ca să nu se ardă. 

Dupa ce s-au rumenit le luam de pe grătar și le servim direct de pe băț.

Să aveți poftă !!! 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigărui de pui la grătar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Frigărui de pui la grătar-0
Frigărui de pui la grătar-1
Frigărui de pui la grătar-2
Frigărui de pui la grătar-3
Frigărui de pui la grătar-4

COMENTARII (15)

Adinacarla

Adinacarla 1

06.05.2011, 14:02

foarte bune...oare merg facute si pe gratarul cu capac pentru aragaz?

cristiana_dana

cristiana_dana 1

06.05.2011, 15:59

AlexJ

AlexJ 1

11.05.2011, 08:29

@adinacarla....cu singuranta.. inainte sa iesim in aer liber si eu am incercat reteta pe aragaz...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53