Frigărui de pui la grătar

de AlexJ in Pui, 5 Mai 2011 | 3900 vizualizari

 

Şi a venit şi 1 Mai.
Preafrumoasa Lună Mai, sau Florar, cum se numește în popor , o lună perfectă pentru a te îndrăgosti... asta în cazul în care nu ai făcut-o deja...
Cu 1 Mai încep și ieșirile la aer liber, deci vremea grătarelor .Şi cum am prins un timp excelent ne-am repezit la grătarul din dotare cu niște frigăruii de pui.

 

INGREDIENTE

  • 2 piepți de pui
  • ardei verde, ardei roșu capia
  • ceapă
  • orice altă legumă mai doriți ( puteți încerca de ex. ciuperci)
  • kaiser sau slăninuță
  • pentru marinată smântână sau iaurt
  • boia de ardei, sare, piper,usturoi granulat, mentă
  • un bărbat specialist în făcutul focului și al grătarelor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigărui de pui la grătar:


În primul rând pregătim cele necesare: se taie pieptul de pui în felii și apoi in cuburi, nu foarte mari. La fel se face și cu ardeii și kaiserul. Ceapa se taie în 4 și se desface în foi.


Apoi toate mirodeniile se pun într-un bol .Cantitățile sunt în funcție de preferințele dvs. În același bol se pun câteva linguri de smântână și se amestecă până se obține o pastă.


Bucățile de pui se ung cu aceasta pastă şi se începe operațiunea de realizarea a frigărilor și anume înfigerea în bețe a ingredientelor.


Luam câte un băț și cu mare grijă ca să nu ne înțepăm , înfigem câte o bucată de ceapă , apoi carne , apoi câte un ardei, puțin kaiser , iar ceapă , iar carne și tot asa , până se umple tot bățul(ordinea o stabiliți în funcție de preferința fiecăruia ) dar lăsăm capetele libere cam 3-4 cm în fiecare parte, ca să putem să ținem frigăruile în mână atunci când le mânuim pe grătar sau când le mâncăm, eu am pus și putină folie la un capăt pentru cazul în care ia foc bățul.


Să nu uităm de soțul din dotare, care este responsabil cu focul și prăjirea frigăruilor. Să nu uitați să-i amintiți totuşi că grătarul trebuie uns cu slăninuța sau măcar șters cu puțin ulei , altfel riscați ca frigăruile să se prindă puțin de grătar.


Când toate frigăruile sunt pregătite vă deplasați la locul faptei, unde grătarul ar trebui să fie pregătit să le primească. Dacă jarul nu este gata încă , nici o problemă oricum este bine ca frigăruile să stea puțin să se odihnească.


Acesta este momentul în care soțul devine personajul central.


Frigăruile se așează pe grătar la rând și avem grijă să le întoarcă când pe o parte , când pe alta , ca să nu se ardă.


Dupa ce s-au rumenit le luam de pe grătar și le servim direct de pe băț.


Să aveți poftă !!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigărui de pui la grătar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Adinacarla 1

06.05.2011, 14:02

foarte bune...oare merg facute si pe gratarul cu capac pentru aragaz?

cristiana_dana 1

06.05.2011, 15:59

AlexJ 1

11.05.2011, 08:29

@adinacarla....cu singuranta.. inainte sa iesim in aer liber si eu am incercat reteta pe aragaz...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

RETETA RECOMANDATA
Papricas de pui cu galuste