Frigărui de pui la grătar

de AlexJ in Pui, 5 Mai 2011 | 7756 vizualizari

 

Şi a venit şi 1 Mai.
Preafrumoasa Lună Mai, sau Florar, cum se numește în popor , o lună perfectă pentru a te îndrăgosti... asta în cazul în care nu ai făcut-o deja...
Cu 1 Mai încep și ieșirile la aer liber, deci vremea grătarelor .Şi cum am prins un timp excelent ne-am repezit la grătarul din dotare cu niște frigăruii de pui.

 

INGREDIENTE

  • 2 piepți de pui
  • ardei verde, ardei roșu capia
  • ceapă
  • orice altă legumă mai doriți ( puteți încerca de ex. ciuperci)
  • kaiser sau slăninuță
  • pentru marinată smântână sau iaurt
  • boia de ardei, sare, piper,usturoi granulat, mentă
  • un bărbat specialist în făcutul focului și al grătarelor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigărui de pui la grătar:

În primul rând pregătim cele necesare: se taie pieptul de pui în felii și apoi in cuburi, nu foarte mari. La fel se face și cu ardeii și kaiserul. Ceapa se taie în 4 și se desface în foi.

  Apoi toate mirodeniile se pun într-un bol .Cantitățile sunt în funcție de preferințele dvs. În același bol se pun câteva linguri de smântână și se amestecă până se obține o pastă.

Bucățile de pui se ung cu aceasta pastă şi se începe operațiunea de realizarea a frigărilor  și anume înfigerea în bețe a ingredientelor.

Luam câte un băț și cu mare grijă ca să nu ne înțepăm , înfigem câte o bucată de ceapă , apoi carne , apoi câte un ardei, puțin kaiser , iar ceapă , iar carne și tot asa , până se umple tot bățul(ordinea o stabiliți în funcție de preferința fiecăruia ) dar lăsăm capetele libere cam 3-4 cm în fiecare parte, ca să putem să ținem frigăruile în mână atunci când le mânuim pe grătar sau când le mâncăm, eu am pus și putină folie la un capăt pentru cazul în care ia foc bățul.

Să nu uităm de soțul din dotare, care este responsabil cu focul și prăjirea frigăruilor. Să nu uitați să-i amintiți totuşi că grătarul trebuie uns cu slăninuța sau măcar șters cu puțin ulei , altfel riscați ca frigăruile să se prindă puțin de grătar.

Când toate frigăruile sunt pregătite vă deplasați la locul faptei, unde grătarul ar trebui să fie pregătit să le primească. Dacă jarul  nu este gata încă , nici o problemă oricum este bine ca frigăruile să stea puțin să se odihnească.

Acesta este momentul în care soțul devine personajul central. 

Frigăruile se așează pe grătar la rând și avem grijă să le întoarcă când pe o parte , când pe alta , ca să nu se ardă. 

Dupa ce s-au rumenit le luam de pe grătar și le servim direct de pe băț.

Să aveți poftă !!! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigărui de pui la grătar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Adinacarla 1

06.05.2011, 14:02

foarte bune...oare merg facute si pe gratarul cu capac pentru aragaz?

AlexJ 1

11.05.2011, 08:29

@adinacarla....cu singuranta.. inainte sa iesim in aer liber si eu am incercat reteta pe aragaz...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din carne de pui