Frigarui la cuptor

de anca_rm in Pui, 8 Apr 2014 | 3018 vizualizari

 

Bune, gustoase si sanatoase frigaruile se pot prepara si in casa nu numai pe gratar . Eu le-am facut asa:

 

INGREDIENTE

  • -1 bucata piept de pui
  • -0.5 kg ciuperci cat mai mici
  • -3 cepe
  • -1 ardei galben sau rosu
  • -zeama de la o lamiae
  • -2 linguri ulei masline
  • -sare
  • -piper
  • Pt sos :
  • -150 ml iaurt grecesc sau smantana
  • -1 usturoi
  • Extra : bete de bambus pentru frigarui
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui la cuptor:

Pieptul de pui il spalam cu apa rece si il taiem cubulete , mai groase . Il asezonam cu sare , piper si alte arome (eu am folosit ierburi de provence) , si ulei de masline . Il amestecam bine de tot si il lasam sa stea cel putin o jumate de ora.


In acest timp curatam ceapa si o taiem in 4 sau in mai multe daca este o ceapa mare . Ardeiul il taiem patratele . Curatam si ciupercutele si le rupem coditele .


Cand toate sunt pregatite incepem sa punem pe betele de bambus ingredientele : ciuperci, pui, ceapa, ardei, pui, ciuperci ……pana cand se umple batul . Ordinea in care le asezam pe frigaruie este aleatorie . Trebuie sa lasam in ambele capete ale batului de frigaruie cam 2 cm liber ca s ail putem aseza pe peretii tavii.


Dupa ce am format toate frigaruile le stropim cu zeama de lamiae si cu ulei de masline , si le asezam pe peretii unei tavi ca in imaginea urmatoare.


Dam tava la cuptorul preincalzit cam 30 minute (nu trebuie mai mult, poate chiar mai putin …dar asta este in functie de cat de mari taiati bucatile de carne ) la 180 grade.


Facem sosul din usturoi zdrobit , frecat bine cu putina sare si peste adaugam iaurtul sau smantana .


Se servesc calde .:) cu mujdei , salata sau alte sosuri

TIPS-URI

1

aveti nevoie de o tava de cuptor pe care sa se spijine capetel betelor de frigarui

2

puteti folosi si altceva decat ceea ce am pus eu

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Anett 1

08.04.2014, 18:48

Rocsi 1

08.04.2014, 20:03

Buneee

Bunica 1

08.04.2014, 20:10

E ,la o frigaruie parca m-as baga si eu!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de pasare cu taitei

de Bunica 7

ieri la 18:28

Tortul veseliei

pe 26.02 la 20:34

Fursecuri cu lamaie

pe 26.02 la 18:16

Ghiveci de legume

pe 26.02 la 17:57

Prajitura Pani Walewska

de katty 6

pe 26.02 la 14:36

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de ciuperci champignion cu copanele de pui.