Pipote de pui prajite cu sos de rosii picant

de ionix in Pui, 15 Oct 2009 | 18664 vizualizari

 

sotul meu si-a dorit sa manance pipote prajite asa cum manca la bunica lui... asa ca, am incercat s-o fac si pe asta...

 

INGREDIENTE

  • 500 g pipote
  • o ceapa galbena mica
  • 3 catei usturoi
  • 7-8 linguri de ulei
  • 4 linguri cu apa
  • sare piper
Pentru sos:
  • 1 ardei capia
  • 4-5 catei usturoi
  • jumatate de ardei iute (depinde cat e de iute)
  • 4-5 rosii sau o cutie de rosii decojite
  • 2 linguri cu ulei
  • sare piper, busuoic
  • 5-6 linguri cu apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pipote de pui prajite cu sos de rosii picant:

Pipotele se spala bine si se curata de eventualele pielite ramase aiurea.


Se dau intr-un clocot pentru a iesi sangele din ele si apoi se pun la fiert cu ceapa intreaga. Trebuie luata spuma din cand in cand pentru a nu murdari pipotele.


Cand s-au fiert se pun intr-o tigaie cu uleiul incins in prealalabil, se sareaza, pipereaza si se adauga si usturoiul taiat rondele fine. Cand incep a se praji se adauga cate o lingura de apa. se lasa pana se rumenesc un pic.



Intr-o craticioara se pune uleiul la incins peste care se pune ardeiul capia taiat cubulete, usturoiul si ardeiul iute taiat cubulete. Se lasa cateva secunde iar apoi se pun rosiile decojite taiate cubulete mici si apa.


Cand incepe a da in clocot se sareaza dupa gust, pipereaza si se pune si busuiocul.


Se serveste drept sos langa orice carne prajita.



Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

atentie... pipotele fierb un pic mai greu... 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pipote de pui prajite cu sos de rosii picant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

ionix 1

27.01.2010, 13:11

Ionix e numa' una asa-i asa-i, eu si gaby suntem arhisuficiente pt un site s-ar bloca serverul daca ar fi prea multe ca noi pe aici

rivka 1

27.01.2010, 13:37

ioniiiiiiixxxxxxx unde-ai disparut asa.

acum ca am vazut postarea ta...de atunci am facut mancarea de multe ori , ne place.

ionix 1

27.01.2010, 13:40

eu n-am mai facut si nici n-am apucat sa gust cand am facut a mancat sotul tot tot... o sa fac sa vad si eu cum e ...
eh, am fost pe aici... un pic bolnavioara dar sunt pe drumul cel bun... gand la gand cu bucurie, chiar acum eram pe pagina ta sa vad ce ai mai facut bun pup

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Orez cu inimi si pipotele