Ostropel de pui

de susu in Pui, 6 Apr 2010 | 4599 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de pui (eu am folosit pulpe superioare dezosate)
  • 1 ceapa zdravana
  • 2 ardei grasi rosii sau capia
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 capatana de usturoi ca sa iasa mancarea aromata
  • 500 g rosii bine coapte
  • Cimbru
  • Foi de dafin
  • Condimente pentru pui
  • Piper alb
  • Putina vegeta
  • Sare
  • Patrunjel verde
  • Ulei de masline pentru calit
  • 1 cana supa de pui    
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui:

Eu am condimentat mai intai carnea care a fost spalata si stearsa si am lasat-o la frigider pana la pregatire. Am taiat-o apoi bucati potrivite, am tocat ceapa marunt si ardeiul julien. Am incins o tigaie, am pus ulei la incalzit si am calit carnea pe toate partile.Am stins cu vin si am lasat la inabusit vreo 10 minute cu capac. Am scos puiul si am calit in grasimea lasata ceapa si apoi ardeiul. Am adaugat rosiile pasate la blender sau cine doreste tocate marunt, am pus si condimente, cimbrul proaspat tocat marunt, foile de dafin si restul de condimente. Se lasa un pic sa scada pentru 10 minute si apoi se adauga cana de supa fierbinte, puiul calit inainte, usturoiul o parte taiat felii si o parte zdrobit cu lama cutitului. Se mai fierbe aproximativ 20-30 minute pana fierbe carnea si mai scade sosul.






Se serveste cu patrunjel verde si mamaliguta. Eu am facut si un piure de cartofi pe care l-am spritat sa arate mai bine. Am udat cateva forme cu apa rece, apoi le-am scurs si le-am uns cu putin ulei dupa care am pus mamaliguta. Se lasa cateva momente, apoi se pun sub jet de apa rece si se rastoarne pe farfurie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Bucataras Medi 1

06.04.2010, 21:07

foarte mult imi place aceasta mancarica...................mmm un deliciu.........................

Rocsi 1

07.04.2010, 11:14

elena1988 1

13.03.2011, 19:03

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată asortată, cu varză roșie

de RODIMUR 5

ieri la 23:23

Vegan Club Sandwich

de RODIMUR 5

ieri la 21:52

Prajitura Albina

de anca_rm 6

ieri la 20:45

Carnati de porc la gratar, cu piure de cartofi si muraturi

de vasimur 3

ieri la 19:15

RETETA RECOMANDATA
Sote de pui cu legume si sos agridulce