Frigarui marocane de pui cu sos mentolat si cous-cous

de Satisfyyourcravings in Pui, 5 Mai 2014 | 1635 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru frigarui:

  • 600 grame piept de pui, fara piele si os, taiat cuburi
  • 2 catei de usturoi
  • 1 bucata medie de ghimbir proaspat, feliat
  • 1 lingurita piper cayenne
  • 2 linguri patrunjel proaspat, tocat
  • 1 lingura de paprika afumata
  • 1/2 lingurita seminte de cumin
  • 1/2 lingurita de scortisoara pudra
  • sare/piper
  • 2 linguri ulei de masline

Pentru sosul mentolat:

  • 1/2 cana iaurt
  • 5 frunze menta proaspata, tocata
  • 1/2 lingurita fulgi de piri-piri
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 3 linguri de branza tare de oaie

Pentru cous-cous

  • 1 cana cous-cous
  • 2 cani supa de legume
  • 1 catel de usturoi pisat
  • 1/3 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 1 lingura de ulei
  • 1/2 lingurita cumin pudra
  • 1/2 lingurita ghimbir pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui marocane de pui cu sos mentolat si cous-cous:

Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca si toaca usturoiul, ghimbirul, piperul cayenne, patrunjelul, paprika, cuminul, scortisoara, sare si piper. La final se adauga uleiul si se amesteca pana devine o pasta omogena.


Se ung bucatile de pui cu pasta obtinuta anterior si se lasa la marinat 2 ore in frigider.


Se aseaza bucatile de pui de frigarui si se gatesc pe un gratar fierbinte 4 minute pe parte, pana prin o culoare aurie si sunt gatite complet.


Pentru cous-cous, se fierbe supa impreuna cu usturoiul, scortisoara, turmericul, uleiul, cuminul si ghimbirul. Se toarna peste cous-cous si se acopera. Dupa 10 minute se amesteca cu o furculita.


Pentru sosul mentolat, se amesteca toate ingredientele.


Se servesc frigaruile impreuna cu sosul si cous-cous.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui marocane de pui cu sos mentolat si cous-cous" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Criss 1

05.05.2014, 16:39

laura_n 1

05.05.2014, 19:05

imi place tot ce ai pregatit!

laura_n 1

05.05.2014, 19:05

si eu zic la fel ca Padre

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Frigarui de pui cu ciuperci