Friptura ademenitoare

de Rocsi in Pui, 26 Noi 2010 | 2191 vizualizari

 

Am facut pentru mine zilele astea o friptura si chiar nu stiam cum sa o denumesc..dar cand a deschis mama cuptorul a zis:"ce ademenitoare e"...asa ca mi-a venit in minte si denumirea,,,

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui
  • un pumn de ghebe
  • 1 canita suc de rosii
  • sare
  • piper
  • 3 catei usturoi
  • jumatate dintr-o ceapa mica
  • 1 foaie de dafin
  • 5-6 linguri vin rosu
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura ademenitoare:

Ghebele se spala bine si se fierb vreo 15 minute.(daca aveti puse la borcan pe iarna,doar le desarati in apa).


Pulpele de pui se taie in doua si se spala bine. Se lasa putin la scurs(eu le-am scos si pielita).


Intr-o tava de cuptor presaram cativa stropi de ulei.


Asezam pulpele, le condimentam cu sare si piper.


Asezam si ghebele printre pulpe.


Ceapa o dam pe razatoarea mica.o amestecam cu sucul de rosii si vinul,si mai punem si circa o canita apa.


Amestecam bine acest sosulet si ii dam drumul in tava.


Usturoiul il curatam ,il taiem feliute si ii dam drumul in tava. Mai punem si foaia de dafin rupta bucatele.


Acoperim tava cu staniol,il intepam din loc in loc si o dam in cuptorul incins. Cand este apoape gata ,scoatem staniolul si o mai lasam vreo 10 minute asa.


Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura ademenitoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Rocsi 1

27.11.2010, 18:55

multumesc carla

Bya Ralu 1

14.06.2012, 15:09

sa stii ca te ademeneste bine!

Rocsi 1

14.06.2012, 16:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui cu ciuperci