Friptura asortata

de Sylvia in Mancaruri cu carne, 19 Apr 2010 | 6995 vizualizari

 

Va prezint acest fel de mancare simplu de realizat si gustos, ideal pentru un pranz sau o cina de we .

Am facut o friptura asortata cu bucati de pui si iepure, impacand in felul aceste toate gusturile dar pana la urma s-a dovedit ca toata lumea a vrut si pui si iepure.

 

INGREDIENTE

  • un pui decupat in bucati,
  • 3 pulpe de iepure taiate in 2 fiecare, 
  • o ceapa mare,
  • un morcov mic ,
  • o rosie ,
  • o mana de verdeata ( rozmarin, salvie si patrunjel am pus eu ) ,
  • 200 ml de vin,
  • 50 ml de ulei  de masline ,
  • sare,
  • piper,
  • 2 catei de usturoi,
  • o mana de masline verzi fara sambure
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura asortata:

  Preparare : spalam si stergem bine bucatile de carne, le condimentam cu sare si piper. Cu robotul maruntim impreuna toate legumele si verdeata pana obtinem o pasta de legume. Intr-un vas mai mare amestecam pasta de legume cu vinul si o turnam peste bucatile de carne, amestecam sa se omogenizeze bine si uitam de ele cateva ore la frigider. Dupa aceea le asezam in vasul roman, turnam deasupra uleiul si acoperit cu capac dam vasul la cuptor pe temperatura maxima timp de 30 de minute.

  Vasul roman nu se aseaza niciodata in cuptorul preincalzit , il asezam atunci cand pornim si focul. Dupa 30 de minute scoatem capacul si il mai lasam 20-25 minute pe temperatura de 220 garde sa se rumeneasca usor.

   A iesit excelenta, rumenita bine dar frageda si foarte aromata. Recomand cu drag vasul roman si mixul de carne la fripturi, rezultatul e garantat.  Eu am servit cu o garnitura usoara de piure de cartofi si ruccola .

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura asortata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Sylvia 1

21.04.2010, 17:25

Bunica va servesc cu drag, nu este de casa, este cumparat dar o fi avut si el o casa a lui inainte de a ajunge in farfurie se accepta si asa?

dicarmencitta1957 1

25.04.2010, 21:51

Super arata de imi ploua in gura.....mmmm 5 furculite de la mine.

Ligia Bxl 1

10.01.2011, 00:30

ce delicatese

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Papricaş