Sarmale cu varza murata, la cuptor

de MIUTA in Mancaruri cu carne, 5 Mar 2011 | 6970 vizualizari

 

Astazi mi-am propus sa fac sarmale in vas de lut.Deoarece de Luni intra in post la noi e obiceiul in aceasta sambata sa se faca sarmale.Va invit la o portie de sarmale!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de porc
  • 6 bucati ceapa
  • 200 g orez
  • 300 g slanina afumata
  • un borcan 420 g tocana de legume de casa
  • 200 g pasta de ardei
  • cimbru,sare,piper
  • ulei
  • 2 capatani varza murata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu varza murata, la cuptor:

Am pus la prajit in ulei slaninuta taiata foarte maruntAm lasat sa se prajeasca putin si pe urma am pus ceapa tocata fin.Am lasat ceapa sa se caleasca la foc mic.Intre timp am spalat orezul in mai multe ape.Am adaugat orezul peste ceapa si am lasat din nou pe foc pentru putin timp.Am pus pasta de ardei,tocana de legume si am lasat din nou sa se caleasca inca 10 minute.Am turnat aceasta compozitie peste carnea tocata.Am condimentat cu sare,piper si cimbru.Am amestecat foarte bine toate ingredientele.Am pus umplutura pe foi de varza si am infasurat sarmale pe care le-am asezat intr-un vas de lut.Se aseaza in vas in straturi sccesive,fara spatii intre ele.Deasupra se pune un strat de varza tocata.Am pus peste sarmale un pahar de ulei si am completat cu apa calduta.Am dat la cuptor la foc mic cca 3 ore.Si au iesit asa de bune ca merg sa mai mananc cateva.

 

TIPS-URI

1

Varza se tine la desarat cel putin 6 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu varza murata, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

MotanLaOale 1

07.03.2011, 09:38

sarmale buneee

mamaieelena 1

07.03.2011, 14:38

attila 1

22.04.2011, 11:51

FOARTE GUSTOS..

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornulete fragede
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmale Ardelenesti