Friptura asortata festiva

de Rocsi in Mancaruri cu carne, 27 Dec 2010 | 3988 vizualizari

 

Nu stiu de ce, cel mai mult imi place friptura facuta la sarbatori...parca are alt gust decat in alte zile in care fac...sper sa va placa si voua..

 

INGREDIENTE

  • 1 kg 300 gr muschiulet de purcel
  • 3-4 pulpe pui
  • 1 capatana usturoi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • 1 ceapa
  • jumatate morcov
  • 1 rosie
  • ulei
  • vin rosu
  • alte condimente ce va mai plac
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura asortata festiva:

Carnea de purcel o spalam putin si o portionam.


pulpele de pui le taiem in doua,le parlim putin la flacara aragazului si le spalam bine.


intr-un lighean pregatim marinata.


ceapa o curatam,o spalam si o taiem pestisor.


usturoil il curatam si il pisam.


punem in lighean ceapa si usturoiul.


.peste adaugam ulei,vin rosu,sare,piper,boia de ardei si alte condimente.(eu toate astea le pun dupa ochi,de asta nu stiu sa va zic cantitatile exacte).


peste acesta marinata punem carnea,o amestecam bine cu mainile si o lasam asa cateva ore.


o acoperim cu un capac si o dam la frigider.


dupa ce a stat cateva ore la rece o asezam in tava.


intai ungem tava cu putin ulei.


asezam bucatile de carne si punem si din marinata peste.


deasupra asezam felii de morcov si de rosii, dar si 2-3 catei de usturoi taiati mai mare.


dam tava in cuptorul incins,la foc potrivit(eu dau la treapta 3 si jumatate).


o invartim din cand in cand,si daca mai e nevoie mai stopiti cu zeama de la marinata,sau daca nu mai aveti ,atunci stropiti cu vin.


cand este gata ,o scoatem din cuptor,o invelim in staniol si punem inapoi tava(focul fiind stins),ca sa fie frageda(aburii aia fierbiti daca ii acoperiti face friptura in asa fel de o puteti manca cu buzele).


pofta mare!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura asortata festiva" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rocsi 1

28.12.2010, 20:03

mersic fete frumoase
vai soacra-mea de cand nu te-am mai auzit

elena1988 1

11.02.2011, 15:55

adry88 1

21.05.2011, 16:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu ceapa.