Friptura asortata festiva

de Rocsi in Mancaruri cu carne, 27 Dec 2010 | 8193 vizualizari

 

Nu stiu de ce, cel mai mult imi place friptura facuta la sarbatori...parca are alt gust decat in alte zile in care fac...sper sa va placa si voua..

 

INGREDIENTE

  • 1 kg 300 gr muschiulet de purcel
  • 3-4 pulpe pui
  • 1 capatana usturoi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • 1 ceapa
  • jumatate morcov
  • 1 rosie
  • ulei
  • vin rosu
  • alte condimente ce va mai plac
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura asortata festiva:

Carnea de purcel o spalam putin si o portionam.

pulpele de pui le taiem in doua,le parlim putin la flacara aragazului si le spalam bine.

intr-un lighean pregatim marinata.

ceapa o curatam,o spalam si o taiem pestisor.

usturoil il curatam si il pisam.

 punem in lighean ceapa si usturoiul.

.peste adaugam ulei,vin rosu,sare,piper,boia de ardei si alte condimente.(eu toate astea le pun dupa ochi,de asta nu stiu sa va zic cantitatile exacte).

peste acesta marinata punem carnea,o amestecam bine cu mainile si o  lasam asa cateva ore.

o acoperim cu un capac si o dam la frigider.

dupa ce a stat cateva ore la rece o asezam in tava.

intai ungem tava cu putin ulei.

asezam bucatile de carne si punem si din marinata peste.

deasupra asezam felii de morcov si de rosii, dar si 2-3 catei de usturoi taiati mai mare.

dam tava in cuptorul incins,la foc potrivit(eu dau la treapta 3 si jumatate).

o invartim din cand in cand,si daca mai e nevoie mai stopiti cu zeama de la marinata,sau daca nu mai aveti ,atunci stropiti cu vin.

cand este gata ,o scoatem din cuptor,o invelim in staniol si punem inapoi tava(focul fiind stins),ca sa fie frageda(aburii aia fierbiti daca ii acoperiti face friptura in asa fel de o puteti manca cu buzele).

pofta mare!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura asortata festiva" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura la tava cu ciuperci si usturoi