Friptura casei

de jurnalulanei in Porc, 25 Oct 2010 | 5697 vizualizari

 

Astazi din carne de porc.. Insa merge foarte bine si cu carne de vaca, doar ca trebuie mai mult timp fiarta.

 

INGREDIENTE

  • o bucata de muschi,
  • cativa catei de usturoi,
  • ierburi de Provence,
  • sare,
  • ulei,
  • apa,
  • o ceasca de vin rosu,
  • boabe de piper, 
  • unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura casei:

Se ia frumusel o bucata de muschi ( chiar si cu os) si se fierbe si se spumeaza- asta dupa ce a fost foarte bine spalata in prealabil.


Se scoate apoi carnea din oala in care a fiert,se cresteaza ca tabla de sah in patratele,se unge in intregime cu un pic de unt topit, se pune intr-o tava, in care avem o lingura de ulei, apa si boabe de piper, apoi se unge in crestaturile patratoase cu un amestec de usturoi zdrobit prin presa, piper macinat, sare si ierburi de Provence si se da la cuptor pentru aproximativ trei sferturi de ora.


Cand e aproape gata se adauga in tava o ceasca de vin rosu si se mai lasa sa sa rumeneasca cateva minute


Se serveste cu doua linguri de piure de cartofi sau cu alte feluri de legume, si neaparat cu conopida in otet.


pofta buna!


Ana

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura casei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

MotanLaOale 1

19.12.2011, 13:36

buna buna

claudiaO 1

19.12.2013, 13:19

hmmmm ce bun

Pushaa 1

19.12.2013, 13:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S