Friptura casei

de jurnalulanei in Porc, 25 Oct 2010 | 7759 vizualizari

 

Astazi din carne de porc.. Insa merge foarte bine si cu carne de vaca, doar ca trebuie mai mult timp fiarta.

 

INGREDIENTE

  • o bucata de muschi,
  • cativa catei de usturoi,
  • ierburi de Provence,
  • sare,
  • ulei,
  • apa,
  • o ceasca de vin rosu,
  • boabe de piper, 
  • unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura casei:

Se ia frumusel o bucata de muschi ( chiar si cu os) si se fierbe si se spumeaza- asta dupa ce a fost foarte bine spalata in prealabil.

Se scoate apoi carnea din oala in care a fiert,se cresteaza ca tabla de sah in patratele,se unge in intregime cu un pic de unt topit, se pune intr-o tava, in care avem o lingura de ulei, apa si boabe de piper,  apoi  se unge in crestaturile patratoase cu un amestec de usturoi zdrobit prin presa, piper macinat, sare si ierburi de Provence si se da la cuptor pentru aproximativ trei sferturi de ora.

Cand e aproape gata se adauga in tava o ceasca de vin rosu si  se mai lasa sa sa rumeneasca cateva minute

Se serveste cu doua linguri de piure de cartofi sau cu alte feluri de legume, si neaparat cu conopida in otet.

pofta buna!

Ana

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura casei" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

pe 24.06 la 21:01

Tartă cu vișine și nucă

pe 24.06 la 19:51

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc la tava