Friptura cu ciolan afumat, jambon si cartofi

de mihaelar63 in Porc, 12 Mar 2019 | 315 vizualizari

 

 Am vrut ceva consistent pentru o masa duminicala cu  finii. Pentru ei fiind tinerei, o masa consistenta este potrivita. Am suplimentat partea de proteine cu jambon, asa sa ajunga la toata lumea :D Ciolanul si jambonul le-am fiert in zeama acra de varza ca sa se fragezeasca bine. Procedeul de fierbere al ciolanului afumat in zeama de varza il stiu de la matusica mea Irina din Salaj.

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan afumat -de casa -[ aprox 2 kg ]
  • 700 gr jambon cu soric ,maturat ,sarat -de casa
  • 1.5 kg cartofi
  • 1 l zeama varza +1l apa
  • 1 lingura Eros Pista -productie proprie [pasta de ardei iute }
  • 1 lingura ierburi cu marar de la Delikat
  • 1 lingura usturoi deshidratat pudra
  • 1 ardei kapia rosu
  • codite de ceapa verde
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura cu ciolan afumat, jambon si cartofi:


  1. Ciolanul si bucata de jambon se pun la fiert in zeama de varza acra care a fost diluata cu apa.

  2. Nu mai este nevoie de sare. Jambonul, ciolanul si moarea contin suficienta sare .

  3. Nu mai este nevoie de alte condimente pentru carne , zeama mea de varza are de toate [ hrean , piper , telina , ardei iute ].

  4. Fierbeti timp de o ora carnea . In acesttimp curatati si taiati felii cartofii.

  5. Se aseaza intr-o tava cartofii care se sareaza usor .

  6. Deasupra cartofilor se pune in mijloc ciolanul si in jurul lui jambonul feliat .

  7. Presarati deasupra pasta de ardei iute praful de usturoi si verdeturile cu marar .

  8. Puneti o cana cu apa in tava [ ca sa nu se prinda cartofii ] .

  9. Nu am mai folosit ulei, a fost suficienta grasimea eliberata de ciolan si jambon .

  10. Deasupra tavii se pune o bucata de hartie de copt care a fost udata si mototolita .

  11. Trucul l-am invatat de la Jamie Oliver . Astfel caldura va patrunde in tava dar nu va da voie sa se arda in partea superioara friptura .

  12. Dati tava la cuptor la 200 grade celsius inca o ora .

  13. La servire am decorat si dat prospetime cu rondele de ardei kapia si codite de ceapa verde .

  14. Langa friptura am pus varza murata amestecata cu un strop de ulei si putin piper .

  15. Puneti tava in mijlocul mesei si lasati sa serveasca fiecare dupa voie si pofta !!!!

 

TIPS-URI

1

Nu mai este nevoie de sare. Jambonul , ciolanul si moarea contin suficienta sare .

2

Nu mai este nevoie de alte condimente pentru carne , zeama mea de varza are de toate [ hrean , piper , telina , ardei iute ].

3

Nu am mai folosit ulei, a fost suficienta grasimea eliberata de ciolan si jambon .

4

Deasupra tavii se pune o bucata de hartie de copt care a fost udata si mototolita .

5

Trucul l-am invatat de la Jamie Oliver . Astfel caldura va patrunde in tava dar nu va da voie sa se arda in partea superioara friptura .

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura cu ciolan afumat, jambon si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

mihaelar63 1

14.03.2019, 20:11

Dantes

Rocsi 1

14.03.2019, 20:44

O bucatica de ciolan si niste cartofi sigur sunt pentru mine! Prea bun totul!

mihaelar63 1

15.03.2019, 03:50

Rocsi stiam eu ca-ti place . Si tu gatesti des ciolan

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

7885 puncte

MotanLaOale

6960 puncte

mirela0911

6616 puncte

Tabita _

6518 puncte

mihaelar63

5432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ficat de porc prajit cu mujdei