Friptura de curcan

de Brindusa in Curcan, 2 Ian 2010 | 16118 vizualizari

 

Sosul e o minunatie!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg piept sau pulpe de curcan cu os (dezghetat) 
  • 100 g unt topit 
  • 30 g vin alb 
  • 2 linguri cimbru proaspat tocat marunt (sau 2 lingurite cimbru uscat) sau alte plante aromatice, dupa preferinte
  • 1 lingurita sare 
  • 1 lingurita boia iute 
  • 2 catei usturoi tocati marunt 
  • 2 lingurite amidon de porumb 
  • 2 linguri apa rece
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de curcan:

Incalzeste cuptorul la 160 0C. Pune curcanul intr-o tava care sa-l cuprinda (sa nu fie mult mai mare), cu pielea in sus si adauga putina apa. Baga tava in cuptor pentru o ora.


Amesteca untul, cimbrul, sarea, boiaua si usturoiul. Cu o pensula unge carnea bine cu ½ din amestec. Baga la cuptor pentru 30 min. Unge cu ce a mai ramas din amestec , pune vinul in tava si coace pana cand este facut. Scoate din cuptor si lasa-l sa se odihneasca 15 minute inainte de a-l taia.


Strecoara sosul care s-a format in tava, amesteca-l cu 1 cana de apa si da un clocot. Amesteca amidonul cu apa , pune in sos si amesteca bine. Fierbe amestecand continuu pentru 1 minut. Serveste sosul cu friptura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curcan" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

dedairis 1

20.08.2010, 16:40

Arata super bine..eu tocmai cautam o reteta de curcan..si asta mi se pare deliccioasa Diseara am la meniu friptura de curcan

adry88 1

11.05.2011, 15:29

Bya Ralu 1

03.01.2013, 23:22

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert pasca traditionala
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de curcan cu ghebe