Friptura de curcan

de Brindusa in Curcan, 2 Ian 2010 | 16991 vizualizari

 

Sosul e o minunatie!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg piept sau pulpe de curcan cu os (dezghetat) 
  • 100 g unt topit 
  • 30 g vin alb 
  • 2 linguri cimbru proaspat tocat marunt (sau 2 lingurite cimbru uscat) sau alte plante aromatice, dupa preferinte
  • 1 lingurita sare 
  • 1 lingurita boia iute 
  • 2 catei usturoi tocati marunt 
  • 2 lingurite amidon de porumb 
  • 2 linguri apa rece
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de curcan:

Incalzeste cuptorul la 160 0C. Pune curcanul intr-o tava care sa-l cuprinda (sa nu fie mult mai mare), cu pielea in sus si adauga putina apa. Baga tava in cuptor pentru o ora.

Amesteca untul, cimbrul, sarea, boiaua si usturoiul. Cu o pensula unge carnea bine cu ½ din amestec. Baga la cuptor pentru 30 min. Unge cu ce a mai ramas din amestec , pune vinul in tava si coace pana cand este facut. Scoate din cuptor si lasa-l sa se odihneasca 15 minute inainte de a-l taia.

Strecoara sosul care s-a format in tava, amesteca-l cu 1 cana de apa si da un clocot. Amesteca amidonul cu apa , pune in sos si amesteca bine. Fierbe amestecand continuu pentru 1 minut. Serveste sosul cu friptura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curcan" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (11)

dedairis 1

20.08.2010, 16:40

Arata super bine..eu tocmai cautam o reteta de curcan..si asta mi se pare deliccioasa Diseara am la meniu friptura de curcan

adry88 1

11.05.2011, 15:29

Bya Ralu 1

03.01.2013, 23:22

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose Ferrero

de Rocsi 9

la 11:34

Desert prajitura cu urda si visine

de oanapl 7

pe 15.05 la 16:32

Desert prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos

de oanapl 7

pe 15.05 la 15:45

Desert prajitura cu blat din cocos si crema de vanilie

de dantes 5

pe 15.05 la 10:42

Desert cornulete umplute cu alune de padure

pe 14.05 la 21:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de curcan la tava - cu sos coreean