Friptura de curcan

de Brindusa in Curcan, 2 Ian 2010 | 14970 vizualizari

 

Sosul e o minunatie!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg piept sau pulpe de curcan cu os (dezghetat) 
  • 100 g unt topit 
  • 30 g vin alb 
  • 2 linguri cimbru proaspat tocat marunt (sau 2 lingurite cimbru uscat) sau alte plante aromatice, dupa preferinte
  • 1 lingurita sare 
  • 1 lingurita boia iute 
  • 2 catei usturoi tocati marunt 
  • 2 lingurite amidon de porumb 
  • 2 linguri apa rece
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de curcan:

Incalzeste cuptorul la 160 0C. Pune curcanul intr-o tava care sa-l cuprinda (sa nu fie mult mai mare), cu pielea in sus si adauga putina apa. Baga tava in cuptor pentru o ora.


Amesteca untul, cimbrul, sarea, boiaua si usturoiul. Cu o pensula unge carnea bine cu ½ din amestec. Baga la cuptor pentru 30 min. Unge cu ce a mai ramas din amestec , pune vinul in tava si coace pana cand este facut. Scoate din cuptor si lasa-l sa se odihneasca 15 minute inainte de a-l taia.


Strecoara sosul care s-a format in tava, amesteca-l cu 1 cana de apa si da un clocot. Amesteca amidonul cu apa , pune in sos si amesteca bine. Fierbe amestecand continuu pentru 1 minut. Serveste sosul cu friptura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curcan" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

dedairis 1

20.08.2010, 16:40

Arata super bine..eu tocmai cautam o reteta de curcan..si asta mi se pare deliccioasa Diseara am la meniu friptura de curcan

adry88 1

11.05.2011, 15:29

Bya Ralu 1

03.01.2013, 23:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

10180 puncte

xana

8370 puncte

anca_rm

7550 puncte

vasimur

5650 puncte

oanapl

5440 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Drob de curcan