Tocanita de curcan cu ciuperci si galuste

de adasev12 in Curcan, 12 Dec 2011 | 3175 vizualizari

 

F. simplu si gustos!

 

INGREDIENTE

  • cam 300 g pulpa de curcan
  • 200 g ciuperci
  • o ceapa
  • un ardei mai micut
  • 2 lg pasta de rosii cu busuioc
  • 2 lg smantana dulce
  • sare, piper, curry, cimbru, patrunjel verde
  • un ou
  • 3-4 lg faina
  • o lingurita amidon de porumb
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de curcan cu ciuperci si galuste:

Carnea se pune la fiert si cand incepe sa dea in clocot se spumeaza bine, cam 10 minute. Se strecoara, apoi se taie bucatele.


Se pune ulei intr-o cratita si se toaca marunt ceapa, se pune la calit usor, se taie si ardeiul si se adauga la ceapa. Se continua calirea pana se inmoaie bine si ardeiul. Se adauga ciupercile apoi si carnita, se amesteca bine. Se completeaza cu apa pana trece peste carnita. Se sareaza si se pune un prafulet de curry si putin cimbru uscat ( se poate inlocui cu succes cu oregano uscat). Se lasa sa fiarba vreo 15 minute, apoi se adauga si pasta de rosii cu busuioc si se continua fierberea pana se face carnita.


Cu 5 minute inainte de a fi gata se fac galustele dintr-un ou si faina, dar sa fie mai moi, sa nu se intareasca foarte tare dupa fierbere. In galuste se adauga si putina sare. Se toarna apoi cu lingura in tocanita si se lasa focul mic, fara sa amestecam in cratita, decat dupa ce s-au legat bine galustele. Se mai adauga piper dupa gust.


Amidonul se dizolva cu putina apa si smantana si se toarna in tocanita pt a lega sosul. Dupa aproximativ 5 minute sunt gata si putem stinge focul. Patrunjelul verde se presara deasupra, dupa ce am stins focul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de curcan cu ciuperci si galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

12.12.2011, 23:58

buna buna

Panacris 1

13.12.2011, 09:35

Gustos si delicios

adasev12 1

13.12.2011, 14:54

laly....te astept cu drag!
motan, multumesc
panacris....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de curcan cu parmezan la cuptor