Friptura de curcan cu busuioc si usturoi

de LicutaMarin in Curcan, 24 Mai 2011 | 5778 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o pulpa curcan
  • 4-5 cartofi
  • 1 ardei gras
  • 3-4 rosii 
  • 4-5 catei usturoi
  • 20 ml ulei de masline
  • busuioc verde
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de curcan cu busuioc si usturoi:

Pentru aceasta friptura am folosit o punga din plastic speciala pentru friptura. Am crestat putin pulpa pe partea inferioara si am bagat in crestaturi doi catei de usturoi tocati marunt, am presarat pulpa cu sare, piper si am pus-o in punga. Cartofii i-am taiat taraneste, am pus peste ei: sare, piper, putin ulei de masline si i-am pus si pe ei in punga langa carne.


Rosiile le-am taiat in doua si ardeii felii mai groase si le-am pus in punga. Am tocat si restul de usturoi si busuiocul verde si le-am pus peste carne si cartofi. Punga cu acestea am pus-o intr-o tava si am bagat la cuptor timp de o ora si jumatate la foc mic. Inainte sa bag la cuptor am facut cateva gauri cu scobitoarea in punga ca sa iasa aburul afara.


Dupa aproape o ora si jumatate am scos tava si am taiat punga, am presarat peste carne restul de ulei de masline si am mai dat la cuptor 10 minute la foc potrivit, asta ca sa se rumeneasca putin . Carnea este foarte frageda si aromatizata iar cartofii sunt putin caramelizati si la fel de aromati.


Am servit cu salata de sezon. Daca va place busuiocul verde puteti opri cateva frunze pe care sa le tocati si sa puneti pe friptura inainte de servire.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curcan cu busuioc si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Bunica 1

25.05.2011, 23:37

Mmmmm, cate putin din toate Bun, bun !

mamaieelena 1

27.05.2011, 06:57

buna si frumos arata

mena29 1

10.06.2011, 09:14

Ce buna trebuie sa fi fost

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de curcan cu parmezan la cuptor