Friptura de curcan cu busuioc si usturoi

de LicutaMarin in Curcan, 24 Mai 2011 | 6248 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o pulpa curcan
  • 4-5 cartofi
  • 1 ardei gras
  • 3-4 rosii 
  • 4-5 catei usturoi
  • 20 ml ulei de masline
  • busuioc verde
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de curcan cu busuioc si usturoi:

Pentru aceasta friptura am folosit o punga din plastic speciala pentru friptura. Am crestat putin pulpa pe partea inferioara si am bagat in crestaturi doi catei de usturoi tocati marunt, am presarat pulpa cu sare, piper si am pus-o in punga. Cartofii i-am taiat taraneste, am pus peste ei: sare, piper, putin ulei de masline si i-am pus si pe ei in punga langa carne.


Rosiile le-am taiat in doua si ardeii felii mai groase si le-am pus in punga. Am tocat si restul de usturoi si busuiocul verde si le-am pus peste carne si cartofi. Punga cu acestea am pus-o intr-o tava si am bagat la cuptor timp de o ora si jumatate la foc mic. Inainte sa bag la cuptor am facut cateva gauri cu scobitoarea in punga ca sa iasa aburul afara.


Dupa aproape o ora si jumatate am scos tava si am taiat punga, am presarat peste carne restul de ulei de masline si am mai dat la cuptor 10 minute la foc potrivit, asta ca sa se rumeneasca putin . Carnea este foarte frageda si aromatizata iar cartofii sunt putin caramelizati si la fel de aromati.


Am servit cu salata de sezon. Daca va place busuiocul verde puteti opri cateva frunze pe care sa le tocati si sa puneti pe friptura inainte de servire.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curcan cu busuioc si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Bunica 1

25.05.2011, 23:37

Mmmmm, cate putin din toate Bun, bun !

mamaieelena 1

27.05.2011, 06:57

buna si frumos arata

mena29 1

10.06.2011, 09:14

Ce buna trebuie sa fi fost

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de curcan cu ghebe