Friptura de curcan cu cartofi la cuptor

de simona72 in Curcan, 19 Iun 2013 | 17297 vizualizari

 

Dupa ce am indurat caldura excesiva din bucatarie am multumirea ca a iesit o friptura deosebit de delicioasa. O recomand cu caldura ....dar nu cu caldura din bucatarie:))

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa superioara de curcan
  • 1 kg cartosi noi
  • sare
  • piper
  • amestec de condimente(cimbru, boia sare)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceasca de vin rosu
  • citeva crengute de cimbru proaspat
  • 1 lingurita amidon alimentar
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de curcan cu cartofi la cuptor:

Carnea se spala. Eu am taiat-o in doua ca nu-mi incapea asa intreaga (am folosit o ulcica de lut) Se condimenteaza cu sare, piper, amestecul de condimente, se freaca bine canea cu ele, se pune in vas, se adauga 2 linguri ulei de masline, crengutele de cimbru si o ceasca de vin rosu (nimic pretentios, am avut vin de tzara). Acoperim ulcica de lut cu capac si am dat-o la cuptorul incins la 160 grade pt 30 minute. Dupa cele 30 minute am intors carnea si am marit focul la 180 grade. Dupa alte 40 minute am intors din nou carnea am adaugat si cartofii curatati si taiati in jumatati sau sferturi, depinde cit de mari sunt cartofii. Am scuturat bine vasul pt a fi acoperiti cartofii de sosul din vas si am mai lasat la cuptor pina ce cartofii au fost bine facuti (dar nu zdrobiti). Am mutat carnea si cartofii in alt vas, am aruncat crengutele de cimbru(au ramas doar betele), iar in sosul ramas am adaugat o lingurita amidon diluata in 2-3 linguri de vin rosu.


Am pus sosul sa dea in clocot si apoi l-am pus peste carne si cartofi.


Pofta buna!!!!

 

TIPS-URI

1

zeama rezulata in urma fierberii carnii la cuptor cu toate mirodeniile si vinul da un gust deosebit mincarii. Pt a devenii un sos delicios este nevoie doar sa-l ingrosati putin

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curcan cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Rocsi 1

19.06.2013, 20:35

Pai vin maine la tine la masa sa nu mai aprind si eu cuptorul

T I M E A 1

19.06.2013, 21:45

buna mancare

Constelatialeu 1

19.06.2013, 22:09

Ai torturat bietul curcan pe caldura asta...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan la cuptor