Friptura de curcan cu cartofi la cuptor

de simona72 in Curcan, 19 Iun 2013 | 21666 vizualizari

 

Dupa ce am indurat caldura excesiva din bucatarie am multumirea ca a iesit o friptura deosebit de delicioasa. O recomand cu caldura ....dar nu cu caldura din bucatarie:))

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa superioara de curcan
  • 1 kg cartosi noi
  • sare
  • piper
  • amestec de condimente(cimbru, boia sare)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceasca de vin rosu
  • citeva crengute de cimbru proaspat
  • 1 lingurita amidon alimentar
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de curcan cu cartofi la cuptor:

Carnea se spala. Eu am taiat-o in doua ca nu-mi incapea asa intreaga (am folosit o ulcica de lut) Se condimenteaza cu sare, piper, amestecul de condimente, se freaca bine canea cu ele, se pune in vas, se adauga 2 linguri ulei de masline, crengutele de cimbru si o ceasca de vin rosu (nimic pretentios, am avut vin de tzara). Acoperim ulcica de lut cu capac si am dat-o la cuptorul incins la 160 grade pt 30 minute. Dupa cele 30 minute am intors carnea si am marit focul la 180 grade. Dupa alte 40 minute am intors din nou carnea am adaugat si cartofii curatati si taiati in jumatati sau sferturi, depinde cit de mari sunt cartofii. Am scuturat bine vasul pt a fi acoperiti cartofii de sosul din vas si am mai lasat la cuptor pina ce cartofii au fost bine facuti (dar nu zdrobiti). Am mutat carnea si cartofii in alt vas, am aruncat crengutele de cimbru(au ramas doar betele), iar in sosul ramas am adaugat o lingurita amidon diluata in 2-3 linguri de vin rosu.


Am pus sosul sa dea in clocot si apoi l-am pus peste carne si cartofi.


Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

zeama rezulata in urma fierberii carnii la cuptor cu toate mirodeniile si vinul da un gust deosebit mincarii. Pt a devenii un sos delicios este nevoie doar sa-l ingrosati putin

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curcan cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Rocsi 1

19.06.2013, 20:35

Pai vin maine la tine la masa sa nu mai aprind si eu cuptorul

T I M E A 1

19.06.2013, 21:45

buna mancare

Constelatialeu 1

19.06.2013, 22:09

Ai torturat bietul curcan pe caldura asta...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert melcisori de post, cu halva
  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute din piept de pui la cuptor, cu pilaf de orez

de RODIMUR 7

ieri la 23:19

Chec cu dovleac si merisoare

de katty 6

ieri la 18:15

Bors de pipote de curcan

de katty 6

ieri la 17:37

Salata de conopida cu porumb, ton si masline

de katty 6

ieri la 15:56

Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval

de RODIMUR 7

pe 25.11 la 19:01

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de curcan cu legume la cuptor