Friptura de iepure cu galbiori, champignon si rosii cherry

de ANCA in Mancaruri cu carne, 11 Dec 2010 | 6993 vizualizari

 

O delicatesa inspirata din bucataria frantuzeasca, numai buna pentru o masa de Revelion alaturi de cei dragi!

 

INGREDIENTE

  • carne de iepure (de casa)
  • un pachetel de galbiori uscati
  • 300 g ciuperci champignon proaspete
  • 500 g rosii cherry
  • masline rosii
  • o cana suc de rosii
  • cativa catei de usturoi

Marinata:

  • cimbru
  • maghiran
  • cativa catei de usturoi
  • 500 ml vin alb sec
  • 30 ml otet de vin
  • 3 foi de dafin
  • boabe de piper
  • 2 cepe
  • 50 ml ulei de masline

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de iepure cu galbiori, champignon si rosii cherry:

Iepurele se portioneaza si se pune intr-un vas, iar peste el se adauga marinata obtinute din toate ingredientele din lista, amestecate. Invartim carnea pe toate partie, incat sa fie bine trecuta prin marinata, apoi o lasam la rece cateva ore bune, (noi am lasat-o jumatate de zi) apoi se introduce la cuptor vasul acoperit cu capac sau folie de aluminiu, la 180 grade, timp de o ora jumate.


Se adauga rosiile cherry intregi, ciupercile, maslinele, usturoiul tocat, si se stropeste cu sucul de rosii si inca putin vin alb.


Se pune iar la cuptor inca 30-40 minute.


Garnitura: cartofi copti in folie de aluminiu, presarati cu patrunjel si un strop de boia dulce/iute, dupa preferinta.

 

TIPS-URI

1

Daca avem iepure salbatic, il marinam in vin rosu sec, lasandu-l la rece cel putin 12 ore, pentru a se fragezi mai bine!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de iepure cu galbiori, champignon si rosii cherry" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

MotanLaOale 1

13.12.2010, 09:17

bun bun

epurasha2bb 1

13.12.2010, 13:37

ce super e reteta ! 5f! as papa si eu de sarbtori asa!

ANCA 1

13.12.2010, 19:01

multumesc pentru aprecieri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Snitel mozaic- rulat