Friptură de iepure cu legume la cuptor

de diaconta in Mancaruri cu carne, 20 Oct 2013 | 9169 vizualizari

 

Mărturisesc că nu am mâncat până acum carne de iepure,dar nici nu făcea parte din categoria mâncarurilor pe care nu le-aş proba.Aşa că azi la prânz am avut o friptura delicioasă şi foarte sanatoasa,pentru că,dupa cum bine ştim ,carnea de iepure este slabă dar săţioasă,are puţină grăsime(al meu nu a avut deloc) şi foarte multe proteine necesare organismului.Combinată cu legume,nu poate rezulta decât o masă delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Un iepure (cca1 kg)
  • 3 Morcovi
  • 1 Ceapa
  • 1 caţel de usturoi
  • 2 Rosii
  • Telina radacina
  • Patrunjel radacina
  • Sare,piper,boia
  • Pudra de usturoi
  • Fulgi de ardei iute
  • Cimbru
  • 200 ml vin alb
  • Ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură de iepure cu legume la cuptor:

Am condimentat carnea si am lasat-o la frigider pâna a doua zi.


Am pus putin ulei într-o tava,am pus legumele taiate bucati si deasupra legumelor,iepurele.


Am presarat cimbru uscat.


Am pus vinul si inca 100 ml apa,am acoperit cu folie alimentara si am pus la cuptor pentru 1 ora si 45 de minute.


Dupa 45 de minute,am scos folia si am lasat asa sa se rumeneasca.


Am mai stropit din când în când carnea ca sa nu se arda deasupra.


Am servit calda cu salata de varza,dar este foarte buna si rece.




Pofta buna!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de iepure cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

babi5 1

23.12.2013, 07:39

Bya Ralu 1

08.01.2016, 17:04

ce bine arata iepurasul

diaconta 1

08.01.2016, 20:53

Bya,iepurasul nu mai e,doar friptura )))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc