Mititei cu mustar

de Sylvia in Mancaruri cu carne, 24 Feb 2010 | 11141 vizualizari

 

Imi are pofta de Mititei si pentru ca mai dureaza putin pana ajungem in Romania m-am decis sa fac acasa o portie sa vad ce iese. Am si gasit o reteta veche de mititei de la ceva restaurant celebru din Bucuresti " Carul cu bere " din 1920 si am tinut cont de sfaturile lor in privinta carnii de vita amestecata eventual cu oaie si condimentele folosite. Reteta pe care merita sa o cititi macar o gasiti aici : http://web.mit.edu/romania/www/Recipes/mici-1920.pdf

 

INGREDIENTE

  • 800 grame de carne de vita nu foarte seaca, sa fie cu putina grasime pe ea,
  • cateva bucati mai grase de carne de oaie am pus  in jur de 200 de grame,
  • cativa catei de usturoi dupa gust ( eu am pus vreo 3 ca imi place sa se simta)
  • 200 ml apa minerala ( reteta spunea  zeama de carne dar eu am preferat apa minerala ca mai facusem o data asa si mi-a placut cum a iesit) ,
  • o lingurita de bicarbonat,
  • sare,
  • piper,
  • condimente pentru mititei de la Galeo (are si coriandru si enibahahar si cimbru, piper) mai lipseau din lista condimentelor din reteta veche din 1920 de la restaurantul Carul cu Bere din Bucuresti, anisul si chimenul pe care le-am pus eu separat, cate un firisor din fiecare .
  • Am mai pus o lingurita de zeama de lamaie si 
  • o lingura de ulei ca asa zicea reteta .
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mititei cu mustar:

   Preparare: Se toaca carnea, reteta zicea de doua ori prin masina de carne eu cum am facut-o cu robotul s-a maruntit f bine din prima tura . Se amesteca bine carnea sa se omogenizeze si se incepe framantatul ei cu apa minerala in care am pus lingurita de zeama de lamaie si bicarbonatul de sodiu. Dupa cateva minute adaugam treptata condimentele si amestecam bine pana la omogenizare. Spre sfarsit adaugam si lingura de ulei si amestecam in continuare sa fie bine omogeizata. La sfarsit mai amestecam cateva minute cu mujdeiul de usturoi . Reteta veche zicea de amestecat o ora si inca 15 minue cu usturoiul la sfarsit ….sincer am amestecat numai vreo 15-20  minute in total ca mi se parea bine omogenizat tot  si  ma gandeam ca depinde si de cantitati sigur, eu am avut o cantitate mica . Am lasat amestecul cateva ore la frigider ( probabil era bine facut seara si lasat pana dimineata,  si am modelat mititeii de un deget lungime si 2 degete grosime ( asa zicea reteta veche) .

    I-am prajit pe grill la foc mediu sa nu fie prea uscati si i-am stropit din cand in cand cu mujdei de usturoi .

    I-am servit cu cartofi prajiti si mustar de Dijon  pe care l-am gasit mentionat si in reteta veche de la 1920 si trebuie sa va marturisesc ca au fost minunati. Ma si gandesc ce buni  erau cei pregatiti in varianta originala tinuti la ghetar  si framanatti indelung.  Pot sa va ofer reteta adaptata zilelor noastre pe care zic ca merita sa o incercati macar o data.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Mititei cu mustar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

rivka 1

02.03.2010, 00:27

sylvia imi lipseai ma intrebam unde ai disparut de ce nu mai postezi esti in romania sedere placuta

Oana 1

03.03.2010, 17:58

Chiar ma gandeam de ce nu mai posteaza Sylvia ceva buuun Pe unde esti???ne e dor de tineee

Sylvia 1

07.03.2010, 12:55

Scuze ca abia acum am vazut mesajul sunt in Romania la Cluj , am fost cateva zile si la parintii mei in Bistrita-Nasaud acum dau ture prin mag si va anunt ce si unde am gasit pe aici si ce am mai gatit Ca idee se gasesc o multime in Ro prin mag si la preturi bune zic eu fac eu o listuta informativa cu ce aveam eu in retete si ma intrebati pe unde se gasesc la toata lumea si merci ca ati intrebat de mine.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sarmale oltenesti