Gulas de strut

de oanapl in Mancaruri cu carne, 29 Ian 2017 | 3540 vizualizari

 

Cu ceva timp in urma, mi s-a oferit sansa de a testa carnea de strut. Carnea de strut este carne rosie si se apropie foarte mult ca textura si gust de cea de vitel sau vita, in functie de varsta de sacrificare. Este bogata in proteine, dar saraca in grasimi. Un studiu recent al USDA a comparat valorile nutritive ale carnii de pui, vita si strut. Studiul indica foarte clar ca, pe langa celelalte tipuri de carne, carnea de strut este net superioara din punctul de vedere al beneficiilor pentru sanatate, deoarece contine mai putine grasimi si, in mod special, este mai saraca in colesterol. Noua ne-a placut foarte mult acest gulas. Daca aveti ocazia sa o achizionati, v-o recomand cu drag.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de strut
  • 2 cepe albe
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov mic
  • 100 g telina radacina
  • 1 rosie mare
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 catel de usturoi
  • 6 cartofi
  • 5 linguri ulei
  • 3 g boia ardei iute
  • 3 g boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • 1 legatura patrunjel verde
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas de strut:

Lasi carnea de strut sa se dezghete in frigider, in ambalajul original, sigilat. Speli carnea inainte de preparare, dupa ce s-a dezghetat. 
Tai ceapa, o speli si o tai marunt. Cureti morcovul si il speli impreuna cu ardeiul gras si apoi le tai cubulete. Telina o cureti, o speli si o razi prin razatoarea fina. Rosia o speli si o tai cubulete. Cartofii ii cureti, ii speli si ii tai cuburi mici. Patrunjelul verde il speli si il tai marunt.
(Eu obisnuiesc sa-i trag un clocot carnii, pentru a scoate sangele si a o curata mai bine).
Ceapa o inabusim in ulei si 100 ml apa, impreuna cu rosia, morcovii, ardeiul gras si telina. Adaugi bucatile de carne, cca. 200 ml apa si lasi sa fiarba cca. 40 de minute. In sosul cu carne, adaugi cartofii taiati cubulete, usturoiul zdrobit, pasta de tomate, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, sare si piper si continui fierberea cca 25-30 de minute. Servesti gulasul cald, cu patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de strut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gulas cu carne de porc